Toiminimi Pihaperhonen

Toiminimi Pihaperhonen

Lammintie 25, 09220 SAMMATTI

Kukkia, joita perhonen ostaisi

Kaksi vuotta sitten, vuonna 2020 perustettu Pihaperhosen taimisto tuottaa pölyttäjäystävällisiä, monivuotisia kukkia.

Tutustu näihin

Pihaperhosen opas

Tämä pieni opas kertoo mitä kasveja kannattaa suosia puutarhassa, jotta hyönteiset viihtyvät siellä.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Toimittajan uusi ura

Pihaperhosen taimisto Lohjan Sammatissa on uusi, vuonna 2020 perustettu taimisto, joka on keskittynyt pölyttäjäystävällisten kukkien tuottamiseen. Taimiston perustaja, Erja Hinkkanen on entinen toimittaja, joka sai tarpeekseen mediamaailman myllerryksistä. Taimisto on pieni, joten talvella Erja tekee yrityksille kotisivuja ja kirjoittaa puutarha-aiheisia tekstejä.

Istuta luonnonkasveja

Kun seuraavan kerran kitket siankärsämöä, muista, että sen taimi maksaa Pihaperhosen taimistolla viisi euroa…No, onhan siankärsämökin rikkaruoho väärässä paikassa kasvaessaan, mutta silti se on erittäin tärkeä monille hyönteisille. Siksi Pihaperhosen taimistolla myydään siankärsämön ja monen muun luonnonkasvin taimia.

Kestävät perinneperennat

Pihaperhosen valikoimiin kuuluu useita perinneperennoja, kuten esimerkiksi harjaneilikkaa. Aina kun mahdollista, lisäykseen käytetään kotimaista siementä. Niinpä Pihaperhosessa on myynnissä F.E.Sillanpään syntymäkodin, Myllykolun pihalla kasvavan harjaneilikan jälkeläisiä. Siemenet on tilattu Maatiainen ry:ltä.

Ideoita puutarhaan

Köyhdyttääkö vai rikastuttaako puutarhasi luontoa? Mitä teet esimerkiksi risuille? Ethän vain polta niitä nuotiossa? Pihaperhosen taimistolla risuista on tehty aita. Maatuessaan aita ruokkii maaperän lahottajia, ja lisää näin luonnon monimuotoisuutta. Monimuotoisuutta lisätään myös kukkapenkeillä, joissa yhdistetään ennakkoluulottomasti luonnonkasveja ja koristekasveja.