Lepaalle elokuussa?

Lepaalla taas ammattiasiaa ja mukavaa tekemistä

Lepaa 2024 -näyttely järjestetään Lepaalla 15.–17. elokuuta 2024. Luvassa on taas paljon mielenkiintoisia uutuuksia ja ohjelmaa.

Kaiken käyttelystä löydät Lepaan näyttelyoppaasta, joka ilmestyy 13. elokuuta. Puutarha&kauppa-lehden julkaisema opas on myös jaossa ilmaiseksi näyttelyn sisäänkäynnissä. Sähköiseen näyttelyoppaaseen pääsee tutustumaan elokuun alussa.

Lisää ohjelmasta lähempänä kesää näyttelyn somekanavissa sekä tietenkin täällä verkkosivuilla.

Näyttely on avoinna 15.–17. elokuuta torstaista perjantaihin kello 10–17 ja lauantaina kello 10–16.

Aikuisten pääsylippu maksaa 18 euroa ja ryhmälippu (vähintään 10 henkilöä) 12 euroa. 12 euron hintaisia ovat myös eläkeläislippu, iltapäivälippu klo 14 eteenpäin ja erityisryhmiin kuuluat, kuten varusmiehet ja työttömät. Opiskelijat pääsevät ilmaiseksi, kunhan lippu on etukäteen lunastettu ja mukana on opiskelijakortti tai muu todiste. Alle 18-vuotiaat huoltajan mukana tulevat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Liput saa etukäteen hankittua tämän sivun oikean laidan Hei! Osta liput tästä -ponnahdusikkunasta.

Pysäköintimaksu on 6 euroa/auto. Linja-autot ja linja-autokuljettajat ilmaiseksi.

Ammattilaisille luonnonkasveja, pähkinää ja brändäystä

Torstaina 15.8. kello 9–12 Hämeen ammattikorkeakoulu järjestää Luonnonkasvien käytön mahdollisuudet viherympäristöissä. Miksi olisi tärkeää vaalia kasvien alkuperiä ja geneettistä monimuotoisuutta? -miniseminaarin. Seminaarissa käsitellään muun muassa, miten niittykasveja ja muita luonnonkasveja voidaan lisätä rakennettuun ympäristöön. Kasvimaantieteellinen näkökulma luonnonkasvien käyttöön eri viherympäristöissä – mitä tulisi ottaa huomioon ja miten luonnonkasvikantoja voitaisiin hyödyntää? Miten luonnonkasveja kasvatetaan ja siirretään viheraluekohteisiin? Mitä puuvartisia/luonnonkasveja lajeja voitaisiin hyödyntää enemmän viherympäristöjen istutuksissa ja miten? Miten taimistot/kasvintuottajat voisivat tuottaa monimuotoisuutta ylläpitäviä kasvialkuperiä?

Ilmoittaudu seminaariin 6.8. mennessä. Seminaarin hinta on 100 e + alv. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täältä.

Perjantaina 16.8. “pähkinämies” Joel Rosenberg johdattaa päärakennuksessa pähkinöiden viljelyyn. Aika tarkentuu lähempänä näyttelyä. Luennolle on vapaa pääsy.

Ohjelmalavalla A-hallissa on näyttelyn aikaan kaksi paneelikeskustelua aiheina Kasvistuotteiden brändäys ja Mitä Itumicin tilalle? Keskustelut koordinoi Kauppapuutarhaliitto ry.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Green Flag Award -tunnusten jako

Torstaina 15.8. kello 14.00 julkaistaan Green Flag Award 2024-2025 -tunnuksen voittaneet viheralueet. Green Flag Award tunnistaa ja palkitse hyvin ylläpidetyt ja hallinnoidut viheralueet ja asettaa tason kansainvälisesti ensiluokkaisille viheralueille niin Suomessa kuin koko maailmassa. Suomessa GFA-toimintaa hallinnoi Viherympäristöliitto ry, jonka tärkeänä yhteistyökumppanina on Hämeen ammattikorkeakoulu.

Tilaisuus on alueen keltaisten arvorakennusten ympäristössä ja löytyy myös näyttelyalueen kartasta.

Laatikonkasauksen SM-kisat

Osaatko taitella pahvilaatikkoja muotoonsa tehokkaasti? Tule kisaamaan Viljelijän Bernerin osastolle alueen keskelle! Kaikille osallistujille luvassa tuotepalkintoja.

Kaikille avoimia opastettuja kierroksia

Opastettuja kierroksia järjestetään päivittäin.

Tarkistathan kierrosten päivät ja kellonajat tältä sivulta lähempänä näyttelyä sekä portilla jaossa olevasta näyttelyoppaasta. Kaikille avoimille ja ilmaisille opastetuille kierroksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Pienoismalleja, kärhöjä ja viinirypäleitä

Alueen keskellä A-hallissa pääset tutustumaan virolaisen Roogoja Talun huikeaan viinirypäle- ja kärhönäyttelyyn. Samassa paikassa on myös hieno kokoelma Matti Kastisen pienosmalleja traktoreista ja muista työkoneista.

Tulevat Vuoden HeVi -julkistukset näyttelyssä

Torstaina 15.8. julkistetaan taas ennakoivasti tulevien vuosien 2025–2027 Vuoden HeVi. Tänä vuonna Vuoden HeVi on basilika.

Kirjakahvilaan onnenpyörää pyörittämään

Suuntaa mamsellia, eli tuulimyllyä kohti, niin löydät kirjakahvilan. Siellä on myynnissä uusia puutarha- ja viheralan kirjoja, muun muassa nopeimmille Viljelykasvien nimistön uusin painos.

Kirjakahvilasta löydät myös onnenpyörän. Sitä pyörittämällä tuet Lepaan Oppilaskunnan toimintaa ja pääset nauttimaan hyvistä arpajaisvoitoista.

Viinitilalta myös panimotuotteita

Lepaan Viinitila matkalla näyttelyalueelle on avoinna kaikkina näyttelypäivinä, joten sinne on helppo poiketa matkalla näyttelyyn tai sieltä lähtiessä. Viime vuonna Lepaalla on alkanut myös oman oluen valmistus, joten tervetuloa tutustumaan viinitilan juotavien valikoimaan.

Suomen kaunein maljakko -äänestys

Viime vuonna näyttelyssä äänestettiin Suomen ruminta maljakkoa. Nyt selvitetään, mikä on Suomen kaunein maljakko. Tule A-halliin äänestämään klassikkomaljakoista mieleisin. Äänestää voit jokaisena näyttelypäivänä.

Lepaa Open -kukkasidontakilpailu torstaina

Tervetuloa seuraamaan torstaina 15.8. Lepaa Open -kukkasidontakilpailua Päärakennuksen suuntaan. Pareittain toteutettavassa kilpailussa kymmenen paria toteuttaa kaksi yllätystyötä sekä showtyöt. Voittaja julkistetaan näytteilleasettajien illanvietossa torstaina.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Koneparaati ja työnäytöksiä – muun muassa

Kone-edustukset ja edustajat vaihtuvat, joten Lepaalle kannattaa tulla kuulemaan ja katsomaan, missä nyt mennään.

Koneparaatissa esittäytyvät uutuustuotteet päivittäin kello 11 ja 15. Juonnettu paraati kestää puolisen tuntia. Paraatin ulkopuolella pääset tutustumaan koneisiin näyttelyosastoilla, joilla esitellään toimintaa myös luonnollisessa ympäristössä.

Pysy kärryillä

Eri kanavia seuraamalla tiedät, mitä näyttelyyn liittyvää tapahtuu milloinkin.

Youtube-kanavalta tunnelmapaloja

Oletko jo vieraillut näyttelyn Youtube-kanavalla? Edellisvuosien näyttely- ja Lepaa-videot löydät täältä.

Oletko Instagramissa?

Seuraa meitä monen muun tapaan Instagramissa. Klik klik, pääset täältä tilillemme.

Ollaan Facebook-kavereita

Kerromme näytteilleasettajien uutuuksista ja muista näyttely- ja Lepaa-aiheisista kuulumisista Facebookissa. Tule seuraamaan!

Tuleeko sinulle jo uutiskirjeemme?

Tilaa näyttelyn etusivun alalaidasta uutiskirjeemme ja saat kootusti tärkeimmät tiedot ja uutuudet suoraan sähköpostiisi.