Lepaalle kesäretkelle?

Tänä vuonna ohjelmaa tarjoaa e-Lepaa

Harmi kyllä, 2020 emme tapaa Lepaalla entiseen tapaan koroviruksesta johtuen. Vallitsevasta korotilanteesta johtuen Lepaa 2020 -näyttely Lepaalla siirretään vuoteen 2021, jolloin se järjestetään 12.–14. elokuuta 2021.

Tänä vuonna asiaa ja Lepaa-fiilistelyä alan ammattilaisille ja Lepaan faneille tarjoaakin e-Lepaa! Tutustu näyttelyoppaaseen!

e-Lepaa pelastaa vuoden 2020!

Pahalta se meistä ja monesta muustakin tuntui, että tänä vuonna ei olisi mitään Lepaaseen liittyvää. Niinpä syntyi ilmiö e-Lepaa!

e-Lepaa koostuu monesta kanavasta – Puutarha&kauppa-lehden sähköisenäkin ilmestyvät numerot 13 ja 14, Facebook, Instagram, www.lepaa.fi , uutiskirje ja näyttelyn YouTube -kanava. Näistä ja näytteilleasettajien omilta sivuilta selviävät ensi kauden uutuudet ja näytteilleasettajien kuulumiset.

Olethan jo tutustunut näyttelyoppaaseen?

Laita uudet livelähetykset kalenteriin

Ensimmäiset Facebook- ja Instagram-livet tuovat luoksesi puheenaiheita ja jatkavat puhetta ajankohtaisista aiheista. Facebook-livet ovat aina tiistaisin kello 10.00 ja Instagram-livet torstaisin kello 12.00. Pääset osallistumaan ilmaiseksi videolähetyksiin seuraamalla näyttelyä kyseisissä kanavissamme, jolloin saat sivulla ollessasi ilmoituksen lähetyksen alkamisesta. Löydät tallenteet jälkeenpäin myös samaisista kanavista.

Tiistaina 11. elokuuta kello 10.00  Facebook Live. Biologi Leena Luoto kertoo pölyttäjäystävällisestä ja monimuotoisesta puutarhasta ja puutarhanhoidosta.

Tiistaina 18. elokuuta kello 10.00 Facebook Live. Ruokaviraston ylitarkastaja Paula Lilja avaa uutta kasvinterveysastusta, kasvinterveyttä ja kasvipassi-asioita.

Torstaina 20. elokuuta kello 12.00 Instagram Live. Järvenpään Kukkatalon yrittäjä ja floristimestari Saija Sitolahti kertoo leikkokukkaviljelyn opinnoista ja kasvatuskokemuksista.

Torstaina 27. elokuuta kello 12.00 Instagram Live. Artesaaniviljelmä Monosilla Gardenin Sannaliina Mononen kertoo tarhurin arjesta ja kasvivalinnoista.

Seuraa ilmoitteluamme mahdollisista muista tulevista suorista lähetyksistä.

Kerroviljely liiketoimintana -seminaari verkossa 15.9.

Kiinnostaako kerrosviljely? Verkossa tapahtuva Hämeen ammattikorkeakoulun järjestämä Kerrosviljely liiketoimintana -miniseminaari on tiistaina 15. syyskuuta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Tunneliviljelyn webinaari järjestetään torstaina 27.8. kello 14–16!

Haygrove ja Peltosirkun tilan järjestämä tunneliviljelyn webinaari on 19.8. kello 14–16. Parituntisessa seminaarissa kuullaan lyhyitä tilannekatsauksia niin Suomesta kuin ulkomailtakin muun muassa biologisesta torjunnasta, tunnelirakenteista ja uv-torjunnasta.

Lisätietoja aikataulusta, ohjelmasta ja ilmoittautuminen haygrove.fi > ajankohtaista ja Sirkku Holttinen, puh. 040 351 9993.

Biohiilen käyttö kompostoinnissa -webinaari maanantaina 24.8.

Tunnetko jo biohiilen hyödyt? Suomen biohiiliyhdistys järjestää maanantaina 24.8. klo 10.00 webinaarin biohiilen käytöstä kompostoinnissa. Pääpuhujana on Sari Weckström / Sarin puutarhat. Lisätietoja löydät täältä.

Tervetuloa ryhmäkasvikurssille!

Tervetuloa monelle tarhurille jo perinteeksi muodostuneille ryhmäkasvikursseille. Valitse sinulle sopivin suunta: kurssi järjestetään 26. elokuuta Oulussa, 2. syyskuuta Mikkelissä ja 9. syyskuuta Liedossa. Päivän ohjelmassa muun muassa koronakevään oppeja, lajikeuutuuksia ja biologista torjuntaa.

Kurssin hinta on Kauppapuutarhaliiton jäsenille 80 euroa ja muille 160 euroa henkilöltä. Kurssimaksuun sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvi sekä lounas ja arvonlisävero. Webinaarin hinta on jäsenille 50 euroa henkilöltä ja ei-jäsenille 100 euroa per henkilö. Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Lisätietoja päivän ohjelmasta ja ilmoittautuminen Kauppapuutarhaliitto.  

Tee hyönteishotelli – voita 50 euron kukkalahjakortti!

Rakenna hullu, hillitön, hillitty, hauska, asiallinen, vekkuli tai minkä tahansa hyönteishotelli!

Pelastetaan pörriäiset vaikka hotelli kerrallaan! Osallistu kilpailuun ja jaa kuva tekemästäsi hyönteishotellista. Näyttelyraati palkitsee parhaan hotellin tehneen 50 euron kukkalahjakortilla. Hyönteishotellikuvia voidaan myös jakaa näyttelyn kanavissa. Voit osallistua 27. elokuuta mennessä haluamallasi tavalla:

•  Jaa kuvasi julkisella Instagram-tililläsi aihetunnisteella #elepaahyönteishotelli

•  Lähetä kuva sähköpostiosoitteeseen anu.pirhonen@hortimedia.fi

•  Jaa kuvasi Lepaa-näyttelyn Facebookissa kilpailupäivityksen kommentteihin. 

Facebook tai Instagram ei ole osallisena, sponsoroi tai hallinnoi kilpailua.

YouTube-kanavalta lisää kukkia – ja muutakin!

Kurkkaa näyttelyn YouTube-kanavalta taimitoimittajien uutuuksista koottuja videoita. Pääset myös fiilistelemään kanavalla muun muassa Lepaan kukkaistutuksia ja alueen palveluita. Vaikka Lepaalla ei tavatakaan näyttelyn merkeissä, kesäretki sinne kannattaa tehdä. Kaikki videot löydät täältä.

Vuoden Vihannes 2021!

Joko tiedät tai arvaat, mikä se on? Kurkkaa näyttelyn YouTube-kanavalta , mikä on Vuoden vihannes 2021.

Puutarha&kauppa-lehden Vuoden asiantuntija

Puutarha-alan ammattilehti Puutarha&kauppa-lehti palkitsee vuosittain Vuoden asiantuntijan. Tänä vuonna tunnustuksen sai ProAgrian Marjo Marttinen, joka työskentelee avomaan marja-, yrtti- ja vihannesviljelijöiden kanssa. Kurkkaa näyttelyn YouTube-kanavalta perustelut ja palkitseminen.