Lepaalle elokuussa?

Lepaalla luvassa kiinnostavaa ammattiasiaa

Lepaa 2022 -näyttely järjestetään Lepaalla 11.–13. elokuuta 2022. Luvassa on taas paljon mielenkiintoisia uutuuksia ja ohjelmaa. Lisää ohjelmasta näyttelyn somekanavissa sekä 5. elokuuta ilmestyvässä sähköisessä ja portilla ilmaiseksi jaossa olevassa näyttelyoppaassa.

Näyttely on avoinna 11.–13. elokuuta torstaista perjantaihin 10–17 ja lauantaina 10–16. Pääsylipun hinta on 17 euroa, perhelippu on 36 euroa ja ryhmälippu 12 euroa henkilöltä (vähintään 10 henkilöä). Eläkeläislippu maksaa 11 euroa. Pysäköintimaksu on 6 euroa. Pääsyliput voit ostaa etukäteen Hei! Osta liput tästä! -ponnahdusikkunasta. Myös opiskelijalippu löytyy samasta paikasta. Lipun voi näyttää näyttelyyn tultaessa puhelimesta tai tulostaa sähköpostiin lähetetyn pdf-lipun.

Niittyjä sekä biologista torjuntaa – ilmoittaudu seminaareihin

Niittyjen perustaminen ja monimuotoisuus – viisi tietä nurmikosta niittyyn -miniseminaari järjestetään ensimmäisenä näyttelypäivänä torstaina 11.8. kello 9–12. Ilmoittautuminen 3.8. mennessä. Hinta 90 e + alv. Lisätietoja ja ilmoittautumisen Hämeen ammattikorkeakoulun järjestämään kiinnostavaan kokonaisuuteen löydät täältä. Toimi pian, sillä seminaariin on ilmoittautunut runsaasti osallistujia, ja varattuun tilaan mahtuu rajallisesti osallistujia.

Biotus Oy järjestää biologisesta torjunnasta kaksi pienoisseminaaria kasvihuone- ja tunneliviljelijöille. Lue lisää seminaareista. Seminaarit järjestetään perjantaina 12.8 kello 8.30–10.30. Seminaarit pidetään päärakennuksessa luokissa 229 ja 230. Kasvihuoneviljelijöille tarkoitetussa seminaarissa käydään läpi ajankohtaista ja uutta asiaa kasvintuhoojiin, torjuntaeliöihin ja liima-ansoihin liittyen. Tunneliviljeijöille tarkoitetussa seminaarissa käydään läpi kauden 2022 haasteita sekä tärppejä, miten valmistautua kauteen 2023. Tiedustelut ja ilmoittautuminen info@biotus.fi.

Ammattiviljelyn tomaattilajikenäyttely

Vuoden vihannes tomaatti esittäytyy Lepaalla lajikenäyttelyssä, jossa on laaja kattaus kaupallisen viljelyn lajikekirjoa. Pääset myös äänestämään houkuttelevimman näköistä lajiketta. Näyttelyn löydät A-hallista näyttelyn kaikkina päivinä. Näyttelyn toteuttaa Kauppapuutarhaliitto ry.

Puutarha&kauppa-lehti 25 vuotta

Koko puutarha-alan ammattilehti Puutarha&kauppa täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja juhlistaa sitä rennosti osastollaan B-hallissa moctaileja nauttien päivittäin kello 14.00. Tule virkistymään, tutustumaan lehteen, tapaamaan toimittajia ja kertomaan kuulumisia!

Leikkokukkia monin tavoin

Kiinnostava leikkokukkapaneeli avomaanleikkokukista järjestetään torstaina 11.8. kello 11.00. Mukana keskustelemassa ovat Kesko Oyj:n kukkien osto- ja myyntipäällikkö Suvi Seppälä, Perniössä avomaanleikkoja viljelevä Anna-Maija Niittynen, Sammatissa avomaanleikkoja viljelevä Tanja Selenius, Livian avomaan leikkokukkakurssin kouluttaja Mia Kulkki ja kukkakauppa Kaisan Kukan yrittäjä ja Suomen Kukkakauppiasliitto ry:n puheenjohtaja Annemari Kuvaja. Tervetuloa A-halliin.

Suomen Kukkakauppiasliitto ry juhlistaa 90-vuotisjuhlavuottaan näyttelyssä. Torstaina ja perjantaina 11. ja 12.8. on luvassa B-hallissa kotimaisista kukista sidontanäytöksiä sekä puhetta kukkakauppa-alan kehityksestä, muutoksesta ja vastaamisesta vastuullisuuteen. Tule seuraamaan torstaina ja perjantaina kello 10.30, 12.30 ja 14.30 kukkaesityksiä. Tehdyt työt huutokaupataan ja varat lahjoitetaan Parasta lapselle ry:lle. Lahjoitus tapahtuu tekstiviestillä. Yhdistyksellä on menossa Metsä-vuosi, ja tähän linkitetään vähäosaisille lapsille matka arboretumiin tai/ja kasvitieteellisen puutarhaan.

Oletko jo nähnyt tai tehnyt miniatyyrikokoisia kimppuja? Lauantaina 13.8. järjestetään ilmainen miniatyyrikimppupaja B-hallissa kello 11–14. Tervetuloa mukaan!

NHK Hämeenlinna kutsuu vierailulle

Näyttelyn aikana on mahdollista tutustua NHK Hämeenlinnan lämmityskeskukseen bioenergiaratkaisuihin asiantuntijoiden opastuksella. Toimipaikalla lämpöä tuotetaan kotimaisista pelleteistä kahdella Heizomat-pellettikattilalla, RHK-AH 300 ja HSK-RA 150. Heizomat RHK-AH 300 on ketjuarinainen lämmityskattila, jonka nimellisteho on alueella 0–300 kW. Heizomat HSK-RA 150 on kiinteäarinainen lämmityskattila, jonka nimellisteho on 0–149 kW. Käy kuulemassa, miksi yrityksessä päädyttiin kahden kattilan järjestelmään ja millainen lämmitysjärjestelmä olisi sinun tarpeisiisi sopivin. Päivän aikana on myös mahdollista koeajaa JCB-kuormaajaa. 

NHK Hämeenlinnassa ovet ovat avoinna vierailijoille torstaina 11.8. ja perjantaina 12.8. kello 12–15. Osoite: Lautatarhankatu 3, Hämeenlinna. Ilmoitathan tulostasi etukäteen 050 411 0098 tai
erik.rantala@nhk.fi, niin kahvikupillinen on taattu.

Tutustu kärhö- ja viinirypälelajikkeisiin

A-hallista löydät virolaisen Roogoja Talun kattavan kärhö- ja viinirypäle-esittelyn. Hallin edustalla on taimien myyntiä kotiinviemisiksi.

Kaikille avoimia opastettuja kierroksia

Opastettuja kierroksia järjestetään kerran päivässä. Tarkistathan kierrosten päivät ja kellonajat vielä tältä sivulta lähempänä näyttelyä sekä portilla jaossa olevasta näyttelyoppaasta. Ilmaisille opastetuille kierroksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Torstaina ja perjantaina 11. ja 12.8. on luvassa kesäkukkakierros, jossa tutustutaan alueen istutusten kasveihin ja kesäkauden viljelykokemuksiin. Mukana myös palkittuja Fleuroselect-kasveja.

Vihannesnäytemaa sijaitsee tuulimyllyn takana. Siihen saa tutustua omatoimisesti koska tahansa, ja opastetusti torstaina ja perjantaina 11. ja 12.8.

Mehiläiskierrokselle tuulimyllyn ja hautausmaan suuntaan lähdetään näyttelytoimistolta perjantaina ja lauantaina kello 12.00 ja 14.00.

Oppilaitoksen kasvihuoneesta kerrotaan kiinnostuneilla torstaina ja perjantaina 11. ja 12.8.

Ötokät kumppaneina

Biologi Leena Luoto on puhunut paljon luonnon monimuotoisuudesta, hyötyeliöistä sekä puutarhan liiallisen “puunaamisen” ja vähälajisuuden haitoista. Kierrä näyttelyalueella Luodon suunnittelema Ötökkärasti-polku ja opi aiheesta lisää. Otökkärastit löytyvät päärakennuksesta luokasta 165. Leena Luoto on paikan päällä torstaina ja perjantaina kello 10–12 ja 13–15, jolloin aiheesta voi keskustella. Ötökkärastit voi suorittaa myös oman aikataulun mukaisesti.

Leena Luodon kumppanuuskasviluento järjestetään perjantaina 12.8. päärakennuksessa luokassa 165 kello kello 12.00.

Olethan katsonut ensimmäisessä e-Lepaassa 2020 järjestetyn ja Facebookissa jaetun Pelasta pörriäinen -livelähetyksen, jossa näyttelypäällikkö Elina Vuori ja Leena Luoto keskustelevat pihan monimuotoisuudesta? Näet lähetyksen täältä.

Koneparaati, työnäytöksiä ja ruohonleikkauksen taitoajon SM-kilpailu

Maailmantilanne on vaikuttanut paljon konealaan, joten Lepaalla kannattaa tulla kuulemaan ja katsomaan, missä nyt mennään.

Koneparaatissa esittäytyvät uutuustuotteet päivittäin kello 11 ja 15. Juonnettu paraati kestää puolisen tuntia. Paraatin ulkopuolella pääset tutustumaan koneisiin näyttelyosastoilla.

Imukaivuuta, maanmuokkausta, robottiruohonleikkausta – pitkin näyttelyaluetta osastoilla toimintaa luonnollisessa ympäristössä.

Jo legendaariseksi muodostunut ruohonleikkauksen taitoajon SM-kilpailu kolme kertaa päivässä Päärakennuksen edustalla. Osallistuminen ei vaadi muuta kuin ilmestymistä paikan päälle.

Pysy kärryillä

Eri kanavia seuraamalla tiedät, mitä näyttelyyn liittyvää tapahtuu milloinkin.

Youtube-kanavalta tunnelmapaloja

Oletko jo vieraillut näyttelyn Youtube-kanavalla? Edellisvuosien näyttely- ja Lepaa-videot löydät täältä.

Oletko Instagramissa?

Seuraa meitä monen muun tapaan Instagramissa. Klik klik, pääset täältä tilillemme.

Ollaan Facebook-kavereita

Kerromme näytteilleasettajien uutuuksista ja muista näyttely- ja Lepaa-aiheisista kuulumisista Facebookissa. Tule seuraamaan!

Tuleeko sinulle jo uutiskirjeemme?

Tilaa näyttelyn etusivun alalaidasta uutiskirjeemme ja saat kootusti tärkeimmät tiedot ja uutuudet suoraan sähköpostiisi.