Rento ilmapiiri, tuotteet livenä ja kaikki alan uutuudet löytyvät Lepaalta

Tänä vuonna kaikkia Lepaan ystäviä palvelee e-Lepaa tapahtuman somekanavissa, nettisivuilla ja Puutarha&kaupan numeroissa 13 ja 14.

Muistatteko, kuinka ennen tapasimme huolettomasti toisiamme? Emme sittenkään pääse tapaamaan paikan päällä tänäkään vuonna Lepaa 2021 -näyttelyssä. Tilalle tulee e-Lepaa 2021 ja mahtava LepaaTalk!, joista lisää näyttelyoppaasta ja alempana.

Vaikka osassa päin Suomea rajoituksia lievennetään, tautia ei ole vielä voitettu. Varsinkin Kanta- ja Päijät-Hämeen koronatilanne on juuri nyt paha. Epidemia ei ole hiipunut edellisen kesän tapaan rokotuksista huolimatta ja rokotettuja ihmisiä on joutunut sairaalaan.

Olemme keskustelleet Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin sekä Etelä-Suomen aluehallintoviraston virkamiesten kanssa tilanteesta.

Nykyisillä turvamääräyksillä Kanta-Hämeen alueella voi kokoontua ulkona 10 henkeä yleisötilaisuuteen. Olisi todella optimistista ajatella, että elokuussa kaikki rajoitukset olisivat poistuneet. Yhdeksi kynnyskysymykseksi nousi kahden metrin turvaväli. Vaikka tilaa Lepaalla on, esimerkiksi lipunmyynti, ruokapalvelut ja sisätilat olisivat vaikeita paikkoja turvavälien pitämiseen. Näillä ohjeilla emme olisi voineet ottaa sisätiloja käyttöön.

Päätös oli kivulias, mutta ainoa oikea näiden tietojen valossa turvallisuusnäkökulmasta niin yksilöiden kuin puutarha-alankin kannalta.

e-Lepaa ja LepaaTalk! tarjoavat uutuuksia, ajankohtaista asiaa ja viihdettä

Ota seurantaan Facebook, Instagram ja YouTube. Tilaa myös uutiskirje, niin saat tiedon ensimmäisenä kaikesta uudesta e-Lepaaseen ja LepaaTalk!-tapahtumaan liittyen! Luvassa on niin ilmaista kuin maksullistakin ammattiasiaa, jota pääset seuraamaan helposti työpaikalla, olitpa työkoneen ääressä tai kuulokkeet korvilla traktorin hytissä.

Nähdään paikan päällä ensi vuonna 2022!

Seuraava paikan päällä tapahtuva näyttely järjestetään 11.–13. elokuuta 2022.

Sijainti

Näyttely 2022 järjestetään Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan yksikön upeissa kartanomaisemissa. Vehreä puisto ja erilaiset oppilaitoksen hallit luovat hienot puitteet. Näyttelyn järjestävät Kauppapuutarhaliitto ry, Hämeen ammattikorkeakoulu/Hämeen ammatti-instituutti ja Lepaan Oppilaskunta ry.

Lepaa sijaisee Hattulassa, noin 17 kilometriä Hämeenlinnasta pohjoiseen. Matkaa Helsingistä kertyy noin 118, Tampereelta 80, Turusta 160 ja Lahdesta 90 kilometriä. Osoite on Lepaantie 129, 14610 Lepaa (tai Hattula tai Hämeenlinna navigaattoista riippuen).

Lepaalle on helpoin tulla omalla autolla. Hämeenlinnasta pääset paikalle taksilla tai bussilla, bussiaikataulun voit tarkistaa täältä. Näyttelyn aikana näyttelyaluetta lähinnä oleva pysäkki on Viinitilan läheisyydessä.

Palvelut alueella 2022 näyttelyssä

Paikoitusalue sijaitsee välittömästi näyttelyalueen ulkopuolella. Invakortilla pääsee pysäköimään lähelle porttia. Paikoitusalue on nurmipintainen.

Puutarha&kauppa-lehden julkasema näyttelyopas on jaossa ilmaiseksi näyttelyalueen portilla. Sieltä löytyvät alueen kartta ruokapaikkoineen ja wc-tiloineen, kaikki näytteilleasettajat yhteystietoineen, ohjelma ja muuta tietoa. Sähköinen opas ilmestyy elokuun alussa.

Näyttelyosastot sijaitsevat koulun puistoalueella ja rakennuksissa. Käytävät ovat enimmäkseen asfaltoituja tai sorastettuja.

Alueelta löytyy useita sekä kiinteitä että väliaikaisia WC-tiloja. Ne on merkitty portilta saatavan näyttelyoppaan aluekarttaan sekä maastoon.

Kahvi- ja ruokapisteitä on useita

Hernekeittoa, makkaraa, salaatteja, uuniperunaa, kotiruokaa, sämpylöitä, kahvia, kahvipullaa… Erilaisia ruokapisteita on useita.

Kaikki ruokapisteet on merkitty sisäänkäynnissä jaossa olevan näyttelyoppaan karttaan sinisin symbolein. Alueella on myös sympaattinen ja kehuja vuodesta toiseen kerännyt kiertävä kahvila.

Lapset ja koirat mukaan

Lapset ovat tervetulleita tapahtumaan. Alueella on leikkipaikka, vaipanvaihto onnistuu siisteissä ja tilavissa WC-tiloissa vaikka päärakennuksessa ja varmasti monet näytteilleasettajien koneet kiinnostavat!

Myös koiran voi hyvin ottaa näyttelyalueelle mukaan. Alueelta löytyy juomapisteitä myös koirille.

Ensiapupistettä hoitaa Hämeenlinnan SPR alueen keskellä.

Uimaranta sijaitsee Lepaan virran varrella. Myös muut oppilaitoksen palvelut, kuten Viinitila kannattaa kiertää näyttelyn aikaan.

Saa somettaa

Näyttelyllä on jo yli 2 600 tykkääjää Facebookissa. Seuraa näyttelyvalmisteluja ja tulossa olevaa ohjelmaa.

Näyttely on myös Instagramissa nimellä @lepaanayttely. Näyttelytunnelmia löydät #lepaanayttely ja aina näyttelyn vuoden mukaan eli #lepaa19 ja #lepaa2020.

Hämeen seudun majoituksia ja matkailua

Lepaan alueen palveluista lisätietoja saat Lepaan matkailun ja Kartanon sivuilta. Muita matkakohteita Hämeenlinnan lähellä ja esimerkiksi majoituslaitoksia löydät Hämeenlinnan kaupungin sivuilta ja kuuden kilometrin päässä näyttelyalueelta olevasta Hotelli Petäyksestä. Golffaajien kannattaa tutustua samalla Viinitilan läheisyydessä toimivaan Lepaan golfkenttään. Viinitilan läheisyydessä sijaitsee myös Lepaan Savipaja.