Marja-Suomen Taimituotanto Oy

Marja-Suomen Taimituotanto Oy

Vehvilänsalontie 19, 77600 SUONENJOKI

Marja-Suomen Taimituotanto Oy on toiminut marjanviljelyn alalla jo kolmen vuosikymmenen ajan ja palvellut useita satoja suomalaisia marjatiloja. Toimipaikkamme sijaitsee Suonenjoella Pohjois-Savossa, keskellä merkittävää marjanviljelyaluetta. Olemme tehneet yhteistyökumppaneidemme kanssa tiivistä yhteistyötä jo useita vuosia ja tuoneet menestyneitä lajikkeita, sekä laadukkaita viljelytarvikkeita suomalaisten marjatilojen käyttöön. Kehitämme jatkuvasti osaamistamme ja tuotevalikoimaamme ja käymme vuosittain myös ulkomailla tarkkailemassa alan kehitystä, sekä omien yhteistyökumppaneidemme toimintaa. Yrityksen oman marjantuotannon myötä meille on kertynyt vahva osaaminen marjanviljelyyn niin avomaalla kuin tunnelissakin, neuvomme mielellämme myös asiakkaitamme heitä askarruttavissa asioissa.

Tutustu näihin

Mansikkalajikkeemme

Mansikan taimet tuodaan pääasiassa hollantilaisilta mansikan taimituotantoon erikoistuneilta taimistoilta. Käymme vuosittain tarkastamassa henkilökohtaisesti, että taimistoilla tuotetaan laatuvaatimuksiimme sopivaa taimimateriaalia. Autamme mielellämme oikean taimityypin valinnassa! Lajikkeista saatavilla olevat taimityypit on mainittu lajikenimen perässä.

Lue lisää

Vadelmat, karhunvadelma ja herukka

Tuomme maahan vadelman- ja karhunvadelman satotaimia eri vadelma-ja karhunvadelma lajikkeista. Hollantilaisilla taimistoilla on mahdollisuus toimittaa nämä suoraan tilalle. Satotaimet ovat kukkaan viritettyjä ja pakkasvarastoituja taimia. Ne tuottaa sadon istutusvuonna ja ovat tarkoitettu erityisesti tunnelituotantoa varten. Satotaimien tuotantopotentiaali voi olla erittäin suuri, tietysti tämä vaihtelee myös hieman lajikkeen mukaan. Karhunvadelmasta meiltä on saatavilla Loch Ness ja uusi Sweet Royalla lajikkeet. Tuotamme taimistollamme myös mustaherukan ’Ben Tron’ taimia usean vuoden kokemuksella. Tämä Skotlannissa jalostettu mustaherukkalajike soveltuu erinomaisesti tuoremarjakauppaan. Lajike on kasvutavaltaan pystysuuntainen ja soveltuu näin ollen konekorjuuseen.

Lue lisää

Tunnelit

Tunnelin alla marjat ovat suojassa sateelta ja tuulelta. Ne voidaan näin ollen poimia säästä riippumatta ja toimitusvarmuus on huomattavasti parempi avomaan viljelyyn verrattuna. Ehdoton etu tunneliviljelyssä on myös satokauden pidentämisen mahdollisuus sekä satoa varhaistamalla että myöhäistämällä. Näin marjakilon keskihinta saadaan pidettyä korkeana. Myös satotaso nousee, kun kasvuolosuhteet ovat merkittävästi paremmat ja marjojen koko suurempi. Viljelyn onnistunut hallinta mahdollistaa erinomaisen sadon laadun – koko sato voi olla kauppakuntoinen. Kauttamme pystyt tilaamaan laadukkaat Elite tunnelit, AgrowSer kasvihuonetunnelit ja table top järjestelmät.

Lue lisää

PlantoSys tuotteet vahvistavat kasvin puolustuskykyä

PlantoSys tarjoaa järjestelmällisen menetelmän mansikan luontaisen terveyden ylläpitämiseen. He ovat kehittäneet täysin luontaisia tuotteita ammattiviljelijöille ja -puutarhureille. Paras suoja sadollesi on kasvin oma kestävyys. PlantoSysin tuotteet edistävät kestävyyden kehittymistä ja niitä voidaan käyttää juurien (maan) tai lehtien kautta. PlantoSys on 2010 perustettu Hollantilainen yritys joka kehittää ja tuottaa biologisia vahventeita ja lannotteita. Heidän tuotteensa ovat olleet käytössä jo yli 30 kasvilla ja yli 20 maassa. Meillä Marja-Suomen Taimituotannolla on jo monen vuoden kokemus PlantoSysin kasvivahventeista ja vastaamme mielellään lisäkysymyksiin. Lisätietoa löytyy myös seuraavista esitteistä.

Lue lisää

Kookos kasvualustana

Kookoshedelmän kuoresta tehtyä kasvualustaa on ominaisuuksiltaan hyvin läpäisevää, eikä se tiivisty viljelyn aikana. Siinä ei ole liettyviä ainesosia, jotka tiivistyisivät niin, että ilmatila juuristolla pienenisi. Kookokselle tyypillistä on hieno rakenne, joka säilyttää rakenteensa viljelyn aikana ja siinä on pidempiä kuituja, jotka varmistavat veden kulun myös sivusuunnassa.

Lue lisää

Pakkaustarvikkeet

Toimitamme Adara Pakkaus Oy:n ja Stora Enso Oyj:n laadukkaita marjalaatikoita. Marjalaatikot toimitetaan ensisijaisesti suoraan tehtaalta viljelijälle. Laatikoita on mahdollista saada myös oman tilan yhteystiedoilla painettuna. Pienempiä määriä on mahdollista ostaa suoraan varastolta, ilman omia painatuksia. Löydät meiltä myös marjarasioita ja kansia monessa eri koossa ja eri marjoille.

Lue lisää

Myynti- ja tilaopasteet

Haluatko uudistaa marjamyyntipaikkaa tai messualuetta? Meiltä voit ostaa aivan ihania mansikka ja vadelma opasteita, jotka saavat myyntipaikkasi erottumaan. Opasteet on tehty säänkestävästä lasikuidusta, joten heleät värit säilyvät vuodesta toiseen. Lisätietoja tuotteistamme saat asiakaspalvelustamme 040 920 8120.

Lue lisää

Uutuustuotteet

Cadenza

Tiiviskasvuinen ja myöhäinen lajike uutuus. Lajike kypsyy noin viikon ennen Malwinaa, satoikkuna Faithin ja Malwinan välissä. Sato keskimääräistä korkeampi. Lajikkeella on keskipitkät kukkavarret, joka tekee poimimisen helpoksi. Marjat ovat mehukkaita, erittäin kiinteä pintaisia ja muodoltaan kartiomaiset. Ensimmäiset taimet ovat istutuksessa kesällä 2024 ja kokemuksia saadaan vasta syksyllä tai keväällä 2025. Sopii suoramyyntiin ja pidempiin toimitusketjuihin. Taimisaatavuus: A, A+, A++

Katso lisää

Ravellia

Ravellia on myöhäinen ja vahva lajike joka kypsyy Faithin kanssa samaan aikaan. Kasvutavaltaan lajike on tiiviskasvuinen, joka on helppo poimia kasvutapansa vuoksi. Sato on hiukan pienempi kuin Faithilla, mutta 1. luokan marjoja on prosentuaalisesti enemmän kuin Faithilla. Marjat ovat hyvin kiinteitä, kiiltävät pinnaltaan ja muodoltaan kartiomaisia. Kooltaan marjat ovat keskikokoisia ja maku on erinomainen. Sopii suoramyyntiin ja lyhyempiin jakelukanaviin. Ensimmäiset Ravellian taimet ovat istutuksessa 2024 ja kokemuksia saadaan vasta syksyllä tai keväällä 2025. Taimisaatavuus: A, A+, A++

Katso lisää

Jenkka-mansikka

Herkullinen uutuus pääsatokaudelle. Kartiomaiset marjat ovat kiinteitä, makeita, mehukkaita ja brix-arvo on korkea. Hyvä vaihtoehto Polkan tai Sonatan korvaajaksi. Runsassatoinen Kompakti kasvutapa, kukinto hyvin suojassa hallalta. Sopii suoramyyntiin, sekä lyhyisiin jakeluketjuihin. Taimien saatavuus: A, A+ ja A++

Katso lisää

Twist-mansikka

Erittäin aikainen uutuus. Twist on erittäin tuottoisa ja ykkösluokan marjojen muodostumisprosentti on korkea. Avoimen kasvutavan vuoksi marjat ovat helppo poimia ja sen kauniit marjat ovat kiinteitä, kirkkaanpunaisia, kiiltäviä ja säilyttävät laatunsa varastoituna. Lajikkeella on vahvat juuret ja se sopii niin avomaalle, kuin tunneliin. Taimisaatavuus: A ja A+

Katso lisää

Sweet Royalla -karhunvadelma

Herkullinen ja makea karhunvadelma uutuus. Kiiltävät, korkeat ja suuret marjat. Sokeripitoisuus on korkea. Poiminta hetki ei ole niin tarkka, vaikka marjat eivät ole vielä täysin kypsiä, maku on kuitenkin hyvä. Poiminta joka 5-6. päivä.

Katso lisää