Verdera/Lallemand Plant Care

Verdera/Lallemand Plant Care

Lallemand Finland Oy, Kurjenkellontie 5 b, 02270 ESPOO

Biologiset valmisteet sienitautien torjuntaan ja tehokkaaseen kasvuvoimaan

Biologiset kasvinsuojeluaineet ja kasvunedistäjät ammattiviljelyyn sekä biologinen kantokäsittelyaine metsänhoitoon.

Tutustu näihin

Biologinen kasvinsuojeluaine Prestop®

Prestop on Clonostachys rosea (ent. Gliocladium catenulatum) J1446 -tehosientä sisältävä biofungisidi kasvualustan ja lehvästön sienitautien torjuntaan. Prestop torjuu vihannesten, koristekasvien ja yrttien taimipoltetta ja juuristotauteja (mm. Pythium, Rhizoctonia) sekä harmaahometta (Botrytis) ja kurkun ja kurpitsan mustapistemätää (Didymella). Prestop torjuu tehokkaasti myös mansikan ja vadelman juuristotauteja (Phytophthora, Pythium, Fusarium), sipulikasvien Fusarium- ja Botrytis-sieniä sekä kaalikasvien möhöjuurta (Plasmodiophora). Valmiste soveltuu luomuviljelyyn ja integroituun kasvinsuojeluun. Ei varoaikaa tai riskiä resistenttien tautikantojen muodostumisesta.

Katso esittelyvideo harmaahomeen kestävistä kannoista ja niiden biologisesta torjunnasta

Katso esittelyvideo Prestopin sekoittamisesta veteen

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Prestop® lehvästötautien torjuntaan kasvihuonetomaatilla ja -kurkulla

Prestop-biofungisidi torjuu tomaatin harmaahomeen (Botrytis) ja kurkun mustapistemädän (Didymella) ennaltaehkäisevästi ja ilman haitallisia jäämiä. Kasvusto ruiskutetaan 0,5 % Prestop-vesiseoksella pian istutuksen jälkeen ja käsittely toistetaan 3–4 viikon välein. 100 g valmistetta riittää n. 1000 kasvin käsittelyyn. Ensimmäisessä käsittelyssä ruiskutetaan koko kasvi, myöhemmissä riittää rungon ja haavapintojen ruiskutus. Prestop voidaan hyvin ruiskuttaa tankkiseoksena LALSTIM OSMO -kasvunedistäjän kanssa. Prestop soveltuu luomuviljelyyn ja se on turvallinen hyötyeliöille.

Katso esittelyvideo Didymella-sienen biologisesta torjunnasta

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Tuplahyötyä tomaatille Prestop®- ja LALSTIM® OSMO -valmisteista

Kasvihuonetomaatin harmaahomeen torjunta Prestop-biofungisidilla ja stressireaktioiden vähentäminen LALSTIM OSMO -kasvunedistäjällä onnistuu helposti samalla tankkiseosruiskutuksella. Harmaahomeen ennakkotorjunta Prestopilla aloitetaan pian istutuksen jälkeen. Kasviperäistä glysiinibetaiinia sisältävä LALSTIM OSMO tehostaa fotosynteesiä ja sadonmuodostusta sekä vähentää fysiologisia stressireaktioita vaihtelevissa kasvuolosuhteissa. Valmisteiden yhteiskäytöstä on saatu hyviä käytännön kokemuksia. Valmisteet soveltuvat myös luomutuotantoon. Prestopin (3–5 kg/ha) ja LALSTIM OSMOn (2–3 kg/ha) tankkiseos ruiskutetaan tasaisesti koko kasvustoon ruiskutusvolyymillä 600–1000 litraa/ha. Kummankin valmisteen suositeltu käyttöväli on 3 viikkoa.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Prestop®-upotuksella pitkäaikaista suojaa mansikan juuristotaudeilta

Mansikan juuristoon iskeytyvien sienitaudinaiheuttajien (Phytophthora, Pythium, Fusarium) torjunta onnistuu helposti upottamalla frigotaimet nopeasti Prestop-vesiseokseen ennen istutusta. Liotusta ei tarvita. Prestopin Clonostachys rosea J1446 -tehosieni suojaa sekä taimien mukana kulkeutuvilta että peltomaan kautta iskeytyviltä taudinaiheuttajilta, ja se säilyy juuristossa koko kasvukauden ajan. 10 000–15 000 taimen upotuskäsittelyyn kuluu n. 200 litraa 0,5 % liuosta. Valmiste on luonnonmukainen ja turvallinen niin käyttäjälleen kuin ympäristölle.

Katso esittelyvideo mansikan juuristotautien biologisesta torjunnasta

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Prestop® vadelman juuristotautien torjuntaan

Vadelman juuristossa esiintyvät taudinaiheuttajat (Phytophthora, Fusarium, Pythium) heikentävät taimien kasvuunlähtöä ja versojen kasvua sekä aiheuttavat taimikuolemia. Lisäksi tautisen taimen sadontuotto kärsii. Prestop-biofungisidi torjuu vadelman juuristotauteja tehokkaasti ja laaja-alaisesti. Ensimmäinen Prestop-kastelukäsittely tehdään pian istutuksen jälkeen (250–300 g/1000 tainta) ja torjuntatehoa ylläpidetään toistamalla käsittely kuukauden kuluttua. Käsittelyn voi tehdä tippukastelun kautta. Prestop soveltuu myös luomuviljelyyn.

Katso esittelyvideo valdelman juuristotautien biologisesta torjunnasta

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Biologinen kasvinsuojeluaine Mycostop®

Mycostop-biofungisidi torjuu taimipoltetta ja juuristotauteja (mm. Pythium Fusarium, Phytophthora) vihannesten, koristekasvien ja yrttien viljelyssä. Mycostopin tehoaineena on laaja-alaisesti kasvualustan sienitauteja torjuva Streptomyces K61-sädebakteeri, jolla on lisäksi kasvien kasvua lisäävä vaikutus. Valmistetta voidaan käyttää siementen peittaukseen ja kasvualustakäsittelyyn, ja se soveltuu luomuviljelyyn sekä integroituun kasvinsuojeluun. Ei varoaikaa tai riskiä resistenttien tautikantojen muodostumisesta.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

Mycostop® tomaatin juuristotautien torjuntaan

Biofungisidi Mycostop torjuu tehokkaasti tomaatilla yleisiä Fusarium-sienten aiheuttamia juuristotauteja sekä laaja-alaisesti myös muita juuristotauteja (mm. Pythium, Phytophthora). Käsittele taimet (5–8 g/1000 kasvia) pian istutuksen jälkeen tippukastelun kautta tai ruiskuttamalla kasvualustaan, ja toista käsittely 3–6 viikon välein. Terve juuristo lisää tomaatin kasvua ja sadon määrää. Mycostop sopii myös luomuviljelyyn.

Katso esittelyvideo kasvihuonetomaatin juuristo- ja lehvästötautien biologisesta torjunnasta

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Mycostop® taimipoltteen ja juuristotautien torjuntaan yrttien vesiviljelyssä

Mycostop-biofungisidi torjuu monipuolisesti taimipoltetta sekä vesiviljelyssä nopeasti lisääntyviä juuristotauteja (Pythium, Fusarium, Phytophthora). Taimipoltteen ja juuristotautien torjumiseksi peittaa yrttien siemenet Mycostopilla (8 g/kg siemeniä) tai kastele kasvualusta taimettumisen jälkeen Mycostop-vesiliuoksella (2–10 g/100 m2). Juuristotautien torjunnan tehostamiseksi lisää Mycostopia jatkossa kiertoveteen (1 g/1000 kasvia) 1–2 viikon välein. Mycostopin Streptomyces K61 -sädebakteeri hakeutuu tehokkaasti kiertovedestä kouruissa sijaitseviin juuriin. Valmiste sopii myös luomuviljelyyn.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Laatua ja kasvunopeutta salaatin ja yrttien vesiviljelyyn biologisella käyttöohjelmalla

Vesiviljelyssä juuristotautien aiheuttajat, erityisesti Pythium, lisääntyvät ja leviävät herkästi kiertoveden mukana. Ongelmat näkyvät juuriston huonokuntoisuutena, kasvun hidastumisena ja laadun heikentymisenä. Lisää kauppakelpoisten kasvien määrää ja nopeuta viljelykiertoa vesiviljelyyn suunnitellulla mikrobituotteiden käyttöohjelmalla. Käsittele kasvualusta (300–500 g/m3) tai pikkutaimet (10–20 g/m2) GlioMix-hyötymikrobivalmisteella, peittaa siemenet Mycostop-biofungisidilla (yrtit: 8 g/kg siemeniä, salaatti: 2 g/kg siemeniä) ja kastele taimet viimeistään ennen kouruihin siirtämistä Prestop-biofungisidilla (5–10 g/m2). Ylläpidä torjuntatehoa lisäämällä Mycostopia kiertoveteen (1 g/1000 kasvia) 1–2 viikon välein. Kaikki ohjelman valmisteet soveltuvat myös luomuviljelyyn.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Mycostop® takaa näyttävät ja kestävät joulutähdet

Joulutähden juuristoon iskeytyvät taudinaiheuttajat (Pythium, Phytophthora, Rhizoctonia, Fusarium) heikentävät taimien kasvua ja kasvien kauppakestävyyttä sekä aiheuttavat taimikuolemia. Mycostop-biofungisidi torjuu taudinaiheuttajia laaja-alaisesti ja vahvistaa taimien kasvua. Hyväkuntoinen juuristo turvaa kasvien tasaisen veden ja ravinteiden saannin, mikä näkyy tasalaatuisina ja kestävinä joulutähtinä. Upota kennotaimet 0,01 % Mycostop-vesiseokseen ennen ruukutusta tai kastele kasvualusta Mycostopilla (2–5 g/1000 kasvia; 0,01 % vesiseos tai vesimäärä kastelutarpeen mukaan) pian ruukutuksen jälkeen. Käsittelyn toistaminen 4–6 viikon välein ylläpitää torjuntatehoa.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

Mycostop®-upotuksella sadonlisää valkosipulista

Mycostop-biofungisidi torjuu valkosipulin maalevintäisiä ja kynsissä esiintyviä taudinaiheuttajia (mm. Fusarium, Botrytis), jotka heikentävät istukkaiden kasvuunlähtöä ja pahimmillaan tappavat koko kasvin. Valkosipulin kynsien upotus 0,01 % Mycostop-vesiseokseen ennen istutusta antaa pitkäaikaisen torjuntavaikutuksen sienitaudinaiheuttajilta. Mycostop-upotuskäsittely on kenttäkokeissa vahvistanut talvivalkosipulin juuriston ja verson kasvua sekä kasvattanut sadon määrää. Valmiste soveltuu luomuviljelyyn ja integroituun kasvinsuojeluun.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

Vauhtia taimikasvatukseen GlioMix®-hyötymikrobivalmisteella

Kasvunedistäjä GlioMix nopeuttaa taimien juurtumista ja kasvua sekä parantaa kasvien vastustuskykyä heti kasvun alkumetreiltä lähtien. Gliocladium-hyötymikrobeja sisältävä GlioMix sopii kaikkien vihannesten, koristekasvien ja yrttien taimikasvatuksen tehostamiseen. Sekoita kasvualustaan (300–500 g/m3, 1 % vesiseos), kastele kylvökset/pikkutaimet (10–20 g/m2; 0,2 % vesiseos) tai tee ruukku-/juuripaakkukasveille kastelukäsittely (100–200 g/1000 kasvia ruukun tai juuripaakun koon mukaan; 0,2 % vesiseos) ruukutuksen tai istutuksen yhteydessä. Valmiste ei sovellu levitettäväksi tippukastelun kautta tai ruiskuttamalla.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

LALSTIM® OSMO (ent. Greenstim®) – luonnollista suojaa ympäristöstresseiltä

LALSTIM OSMO turvaa kasvien sadontuottokyvyn ja kasvun stressaavissa olosuhteissa, kuten hallan tai kuivuuden uhatessa, tai suuressa satorasituksessa. LALSTIM OSMO sisältää kasvisolujen luontaista vesitasapainon ylläpitäjää, kasviperäistä glysiinibetaiinia, joka epäedullisissa kasvuoloissa turvaa veden ja ravinteiden kulkua kasvisoluihin. Kasvusto ruiskutetaan tasaisen kosteaksi LALSTIM OSMO -vesiseoksella 24 tuntia ennen stressiolosuhteita. Epäedullisten olosuhteiden jatkuessa käsittely toistetaan 3 viikon välein. LALSTIM OSMO soveltuu luomuviljelyyn ja se voidaan ruiskuttaa seoksena lannoitteiden, fungisidien ja insektisidien kanssa.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

LALSTIM® OSMO tomaatin latvamädän ennaltaehkäisyyn

LALSTIM OSMO sisältää kasvisolujen luontaista vesitasapainon ylläpitäjää, kasviperäistä glysiinibetaiinia, joka stressiolosuhteissa turvaa veden ja ravinteiden kulkua kasvisoluihin. Näin LALSTIM OSMO vähentää kehittyvien hedelmien kalsiumvajeesta johtuvan latvamädän esiintymistä tomaatilla. Ruiskuta kasvusto tasaisen kosteaksi LALSTIM OSMOlla (2–3 kg/ha) 24 tuntia ennen stressiolosuhteita ja epäedullisten olosuhteiden jatkuessa toista käsittely 3 viikon välein. LALSTIM OSMO soveltuu luomuviljelyyn ja se voidaan ruiskuttaa seoksena harmaahometta torjuvan Prestop-biofungisidin kanssa.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

LALSTIM® OSMO salaatin lehdenreunapoltteen ennaltaehkäisyyn ja sadon lisäämiseen avomaalla ja kasvihuoneessa

Salaatilla ympäristöstressit, kuten vaihtelevat lämpötilat ja kosteusolot sekä epäedulliset valo-olosuhteet, voivat ilmetä hidastuneena kasvuna, pienempänä satona ja lehdenreunapoltteena, eli kalsiumvajeena voimakkaamman kasvun aikana. LALSTIM OSMO sisältää glysiinibetaiinia, joka on kasvien luontainen stressinkestävyyttä parantava osmolyytti. Kasvustoon ruiskutettu glysiinibetaiini imeytyy nopeasti ja ylläpitää kasvisolujen vesitasapainoa ja normaalia toimintaa stressiolosuhteissa. Samalla se edistää ravinteiden kiertoa kasvissa. Talvikaudella 2021 kaupallisella viljelmällä toteutetussa kasvihuonekokeessa LALSTIM OSMO vähensi salaatin lehdenreunapoltteen esiintymistä ja lisäsi sadon määrää (ks. ladattava tiedosto). LALSTIM OSMO soveltuu myös luomuviljelyyn.

Katso esittelyvideo LALSTIM OSMO -valmisteen käytöstä avomaan jäävuorisalaatilla

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Prestop® Mix mansikan ja vadelman harmaahomeen pölyttäjäavusteiseen torjuntaan

Prestop Mix -biofungisidi torjuu mansikan ja vadelman harmaahomeen ennaltaehkäisevästi ja ilman varoaikaa. Valmisteen levityksen hoitavat tarhamehiläiset ja kimalaiset, jotka pölytyslennolle lähtiessään saavat Prestop Mix -jauheen mukaansa pesään liitetystä levittimestä. Prestop Mix -pölyttäjälevitystä voi käyttää avomaalla, tunneleissa ja kasvihuoneissa. Prestop Mix soveltuu luomuviljelyyn ja integroituun kasvinsuojeluun. Valmisteen käyttö ei vaikuta hunajan laatuun tai keräämiseen. Valmistetta kuluu kukinnan aikana 300–500 g/ha.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Prestop® Mix omenan siemenkotamädän pölyttäjäavusteiseen torjuntaan

Prestop Mix -biofungisidi torjuu Botrytis- ja Fusarium-sienten aiheuttamaa omenan siemenkotamätää ja muita kukinnan aikana iskeytyviä varastotauteja. Valmisteen täsmälevityksestä huolehtivat tarhamehiläiset ja kimalaiset, jotka pölytyslennolle lähtiessään saavat Prestop Mix -jauheen mukaansa pesään liitetystä levittimestä. Prestop Mix soveltuu luomuviljelyyn ja integroituun kasvinsuojeluun. Valmisteen käyttö ei vaikuta hunajan laatuun tai keräämiseen. Valmistetta kuluu kukinnan aikana 300–500 g/ha.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Biologinen kantokäsittelyaine Rotstop®

Biologinen kantokäsittelyaine Rotstop on ainoa luonnonmukainen tuote juurikäävän torjuntaan Suomen puunkorjuussa. Sen vaihtoehtona ovat kemialliset ureapohjaiset liuokset. Rotstopin valinta puukauppojen yhteydessä on metsänomistajalta selkeä ympäristöteko. Kemiallisen urean hiilipäästöt ovat tutkitusti n. 900 kertaa suuremmat kuin Rotstopin. Urea myös rasittaa vesistöjä ja niiden eliöstöjä sekä urealioksen happamuuden takia kannon ympäristön aluskasvillisuus kärsii. Rotstop on luonnonmukaisuutensa ansiosta sallittu myös luomumetsissä. Käy lukemassa lisää rotstop.fi

Kuvagalleria

Lue lisää

Uutuustuotteet

Verdera Facebookissa!

Käy tykkäämässä Facebook-sivustamme facebook.com/VerderaLPC, niin pysyt kärryillä biologisen tautitorjunnan ja kasvunedistämisen ratkaisuista sekä opit lisää kasvitaudeista!