Verdera/Lallemand Finland Oy

Verdera/Lallemand Finland Oy

Kurjenkellontie 5 b, 02270 ESPOO

Biologiset kasvinsuojeluaineet ja kasvunedistäjät ammattiviljelyyn.

Tutustu näihin

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Prestop-upotuksella pitkäaikaista suojaa mansikan juuristotaudeilta

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Prestop Mix -pölyttäjälevitys: mansikan ja vadelman harmaahomeen täsmätorjuntaa

Biologinen kasvinsuojeluaine Prestop Mix torjuu mansikan ja vadelman harmaahomeen ennaltaehkäisevästi ja ilman varoaikaa. Valmisteen levityksen hoitavat tarhamehiläiset ja kimalaiset, jotka pölytyslennolle lähtiessään saavat Prestop Mix -jauheen mukaansa pesään liitetystä levittimestä. Prestop Mix ei vaikuta hunajan laatuun. Valmistetta kuluu kukinnan aikana 300–500 g/ha. Prestop Mix soveltuu myös luomuviljelyyn.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Mycostop-upotuksella lisää satoa valkosipulista

Biologinen kasvinsuojeluaine Mycostop torjuu valkosipulin maalevintäisiä ja kynsissä esiintyviä taudinaiheuttajia (mm. Fusarium, Botrytis), jotka heikentävät kasvuunlähtöä ja tappavat pahimmillaan koko kasvin. Valkosipulinkynsien upotus 0,01 % Mycostop-vesiseokseen ennen istutusta antaa pitkäaikaisen torjuntavaikutuksen. Mycostop-upotuskäsittelyllä on kenttäkokeissa vahvistettu talvivalkosipulin juuriston ja verson kasvua sekä kasvatettu sadon määrää. Valmiste soveltuu myös luomuviljelyyn.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Prestop Mix omenan siemenkotamädän biologiseen torjuntaan

Biologinen kasvinsuojeluaine Prestop Mix torjuu Botrytis- ja Fusarium -sienten aiheuttamaa omenan siemenkotamätää sekä muita varastotauteja, jotka iskeytyvät hedelmään kukan kautta. Valmisteen täsmälevityksen hoitavat tarhamehiläiset ja kimalaiset, jotka pölytyslennolle lähtiessään saavat Prestop Mix -jauheen mukaansa pesään liitetystä levittimestä. Prestop Mix ei vaikuta hunajan laatuun. Valmistetta kuluu kukinnan aikana 300–500 g/ha. Prestop Mix soveltuu myös luomuviljelyyn.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Mycostop tomaatin juuristotautien torjuntaan

Biologinen kasvinsuojeluaine Mycostop torjuu tehokkaasti tomaatilla yleisiä Fusarium-sienten aiheuttamia tauteja, ja sillä on laaja teho myös muita juuristotaudinaiheuttajia (mm. Pythium, Phytophthora) vastaan. Annostele Mycostopia 5–8 g/1000 kasvia heti istutuksen yhteydessä tippukastelun kautta tai ruiskuttamalla kasvualustaan ja toista käsittely kuukauden välein. Säännöllisillä Mycostop-käsittelyillä tomaatin juuristo on saatu näkyvästi runsaammaksi ja terveemmäksi. Terve juuristo lisää kasvua ja sadon määrää. Mycostop sopii myös luomuviljelyyn.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Prestop tehokkaaseen ja turvalliseen tomaatin harmaahomeen torjuntaan

Biologinen kasvinsuojeluaine Prestop torjuu tomaatin harmaahomeen (Botrytis) ilman varoaikaa, resistenssiongelmaa tai haitallisia jäämiä. Kasvusto ruiskutetaan 0,5 % Prestop-vesiseoksella pian istutuksen jälkeen tai viimeistään ensimmäisten tautioireiden ilmaannuttua. 100 g valmistetta riittää keskimäärin 1000 kasvin kertakäsittelyyn. Käsittely toistetaan 3–4 viikon välein. Ensimmäisessä käsittelyssä ruiskutetaan koko kasvi – myöhemmissä riittää rungon ja haavapintojen käsittely. Prestop soveltuu myös luomuviljelyyn ja se on turvallinen niin pölyttäjille kuin muille hyötyeliöille.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Vauhtia taimikasvatukseen GlioMix-hyötymikrobivalmisteella

Kasvunedistäjä GlioMix nopeuttaa taimien juurtumista ja kasvua sekä parantaa kasvien vastustuskykyä heti kasvun alkumetreiltä lähtien. Gliocladium-hyötymikrobeja sisältävä GlioMix sopii kaikkien vihannesten, koristekasvien ja yrttien taimikasvatuksen tehostamiseen. Sekoita kasvualustaan (300–500 g/kuutiometri, 1 % vesiseos), kastele kylvökset/pikkutaimet (10–20 g/neliömetri; 0,2 % vesiseos) tai tee ruukku-/juuripaakkukasveille kastelukäsittely (100–200 g/1000 kasvia; 0,2 % vesiseos) ruukutuksen jälkeen tai istutuksen yhteydessä.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Laatua ja kasvunopeutta salaatin ja yrttien vesiviljelyn biologisella käyttöohjelmalla

Vesiviljelyssä juuristotaudit (Pythium, Phytophthora, Fusarium) leviävät herkästi kiertoveden mukana kasvista toiseen, mikä näkyy juuriston huonona kuntona sekä kasvien hitaana kasvuna ja heikentyneenä laatuna. Lisää kauppakelpoisten kasvien määrää ja nopeuta viljelykiertoa kasvunedistäjä GlioMixin sekä biologisten kasvinsuojeluaineiden Mycostopin ja Prestopin erityisesti vesiviljelyyn suunnitellulla käyttöohjelmalla. Käsittele kasvualusta (300–500 g/kuutiometri) tai pikkutaimet (10–20 g/neliömetri) GlioMix-valmisteella, peittaa siemenet Mycostopilla (yrtit: 8 g/kg siemeniä, salaatti: 2 g/kg siemeniä) ja kastele taimet viimeistään ennen kouruihin siirtämistä Prestopilla (5–10 g/neliömetri). Ylläpidä torjuntatehoa lisäämällä Mycostopia kiertoveteen (1 g/1000 kasvia) 1–2 viikon välein. Kaikki ohjelman valmisteet soveltuvat myös luomuviljelyyn.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Greenstim – luonnollista suojaa lämpötilan vaihteluita ja kuivuutta vastaan

Greenstim turvaa kasvien sadontuottokyvyn stressaavissa olosuhteissa, kuten hallan tai kuivuuden uhatessa tai suuressa satorasituksessa. Greenstim sisältää kasvisolujen luontaista vesitasapainon ylläpitäjää, kasviperäistä glysiinibetaiinia, joka epäedullisten olosuhteiden vallitessa huolehtii veden ja ravinteiden kulusta kasvisoluun. Kasvusto ruiskutetaan tasaisen kosteaksi Greenstim-vesiseoksella 24 t ennen stressiolosuhteita. Epäedullisten olosuhteiden jatkuessa käsittely toistetaan 3 viikon välein. Greenstim soveltuu luomuviljelyyn, ja se voidaan ruiskuttaa seoksena lannoite- ja kasvinsuojeluvalmisteiden kanssa.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Mycostop taimipoltteen ja juuristotautien biologiseen torjuntaan

Mycostop on biologinen kasvinsuojeluaine taimipoltteen ja juuristotautien (mm. Fusarium, Pythium, Phytophthora) torjuntaan vihannesten, koristekasvien ja yrttien viljelyssä. Mycostop sisältää laajatehoisesti siemen- ja maalevintäisiä sienitauteja torjuvaa Streptomyces-sädebakteeria, jolla on pitkäaikaisen torjuntatehon lisäksi kasvua ja sadon määrää lisäävä vaikutus. Valmistetta voidaan käyttää siementen peittaukseen tai kasvualustakäsittelyyn, ja se soveltuu luomuviljelyyn sekä integroituun kasvinsuojeluohjelmaan. Ei varoaikaa tai riskiä resistenttien tautikantojen muodostumisesta.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Prestop taimipoltteen, juuristotautien, harmaahomeen ja mustapistemädän biologiseen torjuntaan

Prestop on suomalaisesta viljelymaasta eristettyä Clonostachys rosea -tehomikrobia sisältävä biologinen kasvinsuojeluaine juuriston ja lehvästön sienitautien torjuntaan. Prestop torjuu vihannesten, koristekasvien ja yrttien taimipoltetta ja juuristotauteja (mm. Pythium, Rhizoctonia) sekä harmaahometta (Botrytis). Prestop torjuu tehokkaasti myös kurkun mustapistemätää (Didymella), mansikan ja vadelman juuristotauteja (Phytophthora, Pythium, Fusarium) ja kaalikasvien möhöjuurta (Plasmodiophora). Valmiste soveltuu luomuviljelyyn ja integroituun kasvinsuojeluohjelmaan. Ei varoaikaa tai riskiä resistenttien tautikantojen muodostumisesta.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Mycostop juuristotautien torjuntaan yrttien vesiviljelyssä

Biologinen kasvinsuojeluaine Mycostop torjuu tehokkaasti vesiviljelyssä nopeasti lisääntyviä ja kasvua hidastavia juuristotauteja (Pythium, Phytophthora, Fusarium) parantaen kasvien laatua ja lisäten kauppakelpoisten kasvien määrää. Kastele kasvualusta taimettumisen jälkeen Mycostop-vesiliuoksella (2–10 g/100 neliömetriä) ja lisää Mycostopia jatkossa kiertoveteen (1 g/1000 kasvia) 1–2 viikon välein. Mycostopin Streptomyces-sädebakteeri tarttuu aktiivisesti juuristoon kiertovedestä ennaltaehkäisten juuristotautien iskeytymismahdollisuuksia. Valmiste sopii myös luomuviljelyyn.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

GlioMix ryhmäkasveille: vahvat kasvit ja kestävät istutukset

Gliocladium-hyötymikrobeja sisältävä kasvunedistäjä GlioMix nopeuttaa ryhmäkasvien juurtumista sekä kasvua ja parantaa kasvien vastustuskykyä pitkäaikaisesti. Kastele ruukku- ja juuripaakkukasvien kasvualusta 0,2 % GlioMix-vesiseoksella (100–200 g/1000 kasvia) ennen kasvien istutusta lopulliseen sijoituspaikkaansa. Viljelmäkokeissa GlioMix-käsittely on vahvistanut näkyvästi mm. ruukkudaalian juuristoa. Runsas ja vastustuskykyinen juuristo luo erinomaisen pohjan näyttäville ja kestäville istutuksille!

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Prestop tunnelivadelman juuristotautien torjuntaan

Juuristotaudit (Phytophthora, Fusarium, Pythium) heikentävät vadelman kasvuunlähtöä, niukentavat satoa ja aiheuttavat jopa taimikuolemia. Biologinen kasvinsuojeluaine Prestop torjuu vadelman juuristotauteja tehokkaasti ja laaja-alaisesti. Ennaltaehkäisevän vaikutuksen aikaansaamiseksi tee ensimmäinen Prestop-kastelukäsittely heti istutuksen jälkeen (250–300 g/1000 tainta) ja ylläpidä torjuntatehoa toistamalla käsittely kuukauden välein. Ensimmäisen käsittelykerran voi vaihtoehtoisesti tehdä upottamalla juuret 0,5 % Prestop-vesiseokseen ennen istutusta. Prestop soveltuu myös luomuviljelyyn.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

4 syytä torjua kasvitauteja biologisesti

1. Laaja teho ja pitkävaikutteisuus: Biologiset valmisteet tehoavat laaja-alaisesti, niin torjuttavien taudinaiheuttajien kuin torjuntamekanismien osalta, ja niiden vaikutus on pitkäaikainen. 2. Turvallisuus: Biologinen tautitorjunta on turvallista niin käyttäjälle kuin ympäristölle – pölyttäjille ja muille hyötyeliöille ei siis muodostu mitään vaaraa. 3. Ei jäämiä tai varoaikoja: Satoon ei jää haitallisia jäämiä eikä levityksen ja sadonkorjuun välillä ole varoaikoja. 4. Ei resistenttejä tautikantoja: Resistenttien tautikantojen kehittymisestä ei ole vaaraa, koska biologiset valmisteet torjuvat taudinaiheuttajia usealla eri tavalla (kilpailemalla elintilasta, loisimalla ja erittämällä taudinaiheuttajia torjuvia aineenvaihduntatuotteita).

Ladattavat tiedostot

Mycostopilla näyttävät ja kestävät joulutähdet

Joulutähdeltä on löytynyt useita juuristotauteja (Pythium, Phytophthora, Rhizoctonia, Fusarium), jotka heikentävät merkittävästi taimien kasvua ja kasvien kauppakestävyyttä. Biologinen kasvinsuojeluaine Mycostop torjuu joulutähden juuristotauteja laaja-alaisesti vahvistaen lisäksi taimien kasvua. Säännöllisillä Mycostop-käsittelyillä joulutähdet ovat viljelmäkokeissa kehittyneet käsittelemättömiä taimia terve- ja runsasjuurisemmiksi. Hyväkuntoinen juuristo takaa kasvin tasaisen veden ja ravinteiden oton, mikä on näkynyt kokeissa tasalaatuisempina joulutähtinä. Aloita juuristotautien torjunta jo varhaisessa vaiheessa upottamalla kennotaimet 0,01 % Mycostop-vesiseokseen ennen ruukutusta tai kastelemalla kasvualusta Mycostopilla (2–5 g/1000 kasvia; 0,01 % vesiseos tai vesimäärä kastelutarpeen mukaan) pian ruukutuksen jälkeen. Käsittelyn toistaminen 4–6 viikon välein ylläpitää torjuntatehoa.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Greenstim turvaa laadukkaan tomaattisadon stressiolosuhteissa

Riski tomaatin satoa pilaavan latvamädän esiintymiseen kasvaa kasvihuoneen kohoavien lämpötilojen myötä. Latvamätä johtuu stressiolosuhteiden aiheuttamista katkoksista kehittyvien hedelmien kalsiumin saannissa. Greenstim sisältää kasvisolujen luontaista vesitasapainon ylläpitäjää, kasviperäistä glysiinibetaiinia, joka turvaa veden ja ravinteiden kulun kasvisoluun stressiolosuhteissa. Hellejakson aikana tehdyssä viljelmäkokeessa latvamätäisten tomaattien määrä oli latvamädälle alttiilla lajikkeella Greenstim-käsittelyn myötä 4,8 prosenttiyksikköä pienempi verrattuna käsittelemättömään kasvustoon. Greenstim-käsittely vähensi latvamätäisten tomaattien osuutta 1 prosenttiyksikön verran myös latvamätää paremmin kestävällä lajikkeella. Ruiskuta kasvusto tasaisen kosteaksi Greenstim-vesiseoksella (2–3 kg/ha) ja epäedullisten olosuhteiden jatkuessa toista käsittely 3 viikon välein. Greenstim soveltuu myös luomuviljelyyn ja se voidaan ruiskuttaa tomaattikasvustoon seoksena harmaahometta torjuvan Prestop-valmisteen kanssa.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Greenstim ehkäisee hedelmien halkeilua

Greenstim sisältää kasvisolujen luontaista vesitasapainon ylläpitäjää, kasviperäistä glysiinibetaiinia, joka turvaa sadontuottokyvyn ja parantaa sadon laatua ääriolosuhteissa. Hedelmien laadun parantamiseksi Greenstim-käsittely tulee tehdä sadon kypsymisvaiheessa. Espanjalaisessa kenttäkokeessa halkeilulle alttiin kirsikkatomaattilajikkeen kauppakelpoisen sadon määrä oli ennen rankkasadetta annetun Greenstim-käsittelyn myötä jopa 26 % suurempi verrattuna käsittelemättömään kasvustoon. Ehkäise hedelmien halkeilua ja paranna varastokestävyyttä ruiskuttamalla kasvusto tasaisen kosteaksi Greenstim-vesiseoksella (4 kg/ha, vesimäärä 250–1000 l/ha) 4 viikkoa ennen sadonkorjuuta. Greenstim soveltuu myös luomuviljelyyn.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää