Suomen Puutarhaperinne SuPu ja Puutarhamuseo

Suomen Puutarhaperinne SuPu ja Puutarhamuseo

Puutarhaliitto ry, Viljatie 4 C, 00700 HELSINKI

Suomen Puutarhaperinne -yhdistys SuPu

Suomen puutarha-alalla on hieno menneisyys ja lupaava tulevaisuus. Ala kehittyy koko ajan vastaamaan muuttuvan maailman ja kuluttajien tarpeita. Tätä muutosta on hieno seurata. Kun uutta kehitetään, on hyvä myös tuntea menneisyys. Nykyhetken uusikin on pian jo vanhaa, joten sen säilyttäminen niin henkilöiden, tarinoiden, kuvien kuin esineistön osalta on tärkeää. SUPU ylläpitää muun muassa Lepaan puutarhamuseon toimintaa ja sen kokoelmia. Museoon voi tutustua Lepaan viinitilalla Hattulassa. SUPUn on tarkoitus elää vireästi tässä päivässä järjestäen vuosittain jäsenistölleen tapahtumia sekä mahdollisuuksia tavata ja verkostoitua keskenään.

Tutustu näihin

Kuralan Kylänmäki Turussa

Kirjaston aulassa Marjalassa museopuutarhuri Aaja Peura kertoo työstään ja turkulaisen Kuralan kylämäen elävän historian museosta päivittäin klo 12–13. Kuralan kylämäki on paikka, missä ”larpataan” 1950-luvun maatalousyhdyskuntaa.

Lue lisää

Puutarhamuseossa uusi näyttely

Hyvän sään aikana -näyttely kertoo asioiden tekemisestä ajallaan – ja liittyy myös ilmastonmuutokseen. Näyttely on lainassa Sarka Maatalousmuseosta. Puutarhamuseoon on vapaa pääsy Viinitilalla ja se on on auki, kun viinitilakin on auki.

Lue lisää