Suomen Konekalusto Oy

Suomen Konekalusto Oy

Ukonvaaja 1, 02130 ESPOO

Laadukkaat koneet ammattikäyttöön

Kaikissa koneissamme ilmentyy pitkä kokemus koneenrakennuksesta, laadukas suunnittelu, parhaat materiaalit ja komponentit, yksityiskohtiin ulottuva viimeistely sekä jatkuva tuotekehitys. Meiltä ratkaisut talvi-ja kesäkunnossapitoon, polttopuun ja hakkeen valmistukseen, materiaalien käsittellyyn ja kuljetukseen.

Tutustu näihin

AGRIZETA

Agrizeta valmistaa kumi- ja terästelasarjoja 2-pyörätraktoreihin, niittokoneisiin, ruohonleikkureihin ja traktoreihin. Telasarja mahdollistaa maksimaalisen vetokyvyn pienimmällä mahdollisella pintapaineella. Mallistoon kuuluu useita telarunkomalleja ja telaleveyksiä sekä välityssuhteita. Telasarjoja on saatavissa myös koneenrakennukseen esim. hydraulimoottorikäytöllä. Agrizetalta ohjauslevyjarrut tasauspyörästöllä varustettuihin 2-pyörätraktoreihin, jos koneessa ei ole ohjausjarruja tehdasvarusteena.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

ANNOVI ALDO

Annovi Aldo valmistaa koneita maatalouteen ja talvikunnossapitoon. Valikoimissamme ovat korkealaatuiset lumiaurat, lumilingot, hiekottimet ja niittokauhat runsailla varusteluvaihtoehdoilla.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

BERTA

Berta valmistaa vankkarakenteiset 2-vaihelumilingot (leveys 60 - 85 cm), kelamurskaimet (leveys 65 - 75 cm) ja roottoriaurat 2-pyörätraktoreihin. Tehonsiirron komponentit ovat Bertan omaa valmistetta korkealaatuisilla laakeroinneilla, joten koneiden takuuaika on 5 vuotta (ei koske kulutusosia).

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

BONATTI CARICATORI

Bonatti Caricatori valmistaa traktorien etu- ja takakuormaajat, kaivulaitteet, lumiaurat sekä kuormaajalisälaitteet useimpiin markkinoilla oleviin traktorimerkkeihin. Pasquali traktoreihin Bonatti kuormaajat toimitetaan tehdasasennuksena.

Kuvagalleria

Lue lisää

CAEB INTERNATIONAL

Caeb International valmistaa minipyöröpaalaimet, paalinkäärijät ja kuljetusvaunut 2-pyörätraktoreihin. Pyöröpaalain valmistaa verkkoon käärittyjä n.20-25 kg heinäpaaleja. Koneita on saatavissa myös traktorin V.O.A. käytöllä tai omalla moottorilla.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

CARAVAGGI

Caravaggi valmistaa biomurskaimet, hakettimet ja kantojyrsimet 2-pyörätraktoreihin. Koneiden käyttövoimavaihtoehdot on myös polttomoottori, verkkovirta, akkukäyttö ja traktorin V.O.A.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

COLLINO COSTRUZIONI

Collino Costruzioni valmistaa koneita maa- ja metsätalouteen. Meillä on valikoimissa halkomakoneet, katkaisusirkkelit, klapikoneet ja kuljettimet. Kuljettimet soveltuvat monien erilaisten materiaalien siirtoon mm. polttopuu, hake, maa-ainekset ja purkujäte.

Kuvagalleria

Lue lisää

DURSO

Durso valmistaa useita erityyppisiä ajoneuvoja mm. maatalouteen, kiinteistöhuoltoon ja rakennusalalle. Meiltä saatavissa Multimobil X, T4.3 ajoneuvoluokan monikäyttötraktorit maksiminopeuksille 40 - 80 km/h.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

MA.TRA

Ma.Tra valmistaa ajettavat ruohonleikkurit ammattikäyttöön. Ma.Tra 250 ja 350 ovat hyväksyttyjä tieliikenteeseen.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

PASQUALI

Pasquali valmistaa traktorit, 2-pyörätraktorit, niittokoneet ja lisälaitteet. Pasquali traktoreissa on Kubota tai Kohler Stage 5 päästöluokan moottorit. Lähes kaikista traktorimalleista on 180° käännettävällä ohjausmoduulilla varustettu versio ja lisäksi symmetriset vaihteiston välitykset ja huippunopeudet molempiin ajosuuntiin. Matalat MT mallit sopivat erityisesti jyrkkien rinteiden ja tieluiskien niittoon. Pasquali 2-pyörätraktorit ovat todellisia monitoimikoneita ympärivuotiseen käyttöön, kun ne varustetaan valmistajan omilla lisälaitteilla sekä Suomen Konekalusto Oy:n maahantuomilla erikoiskoneilla. Tämän traktorityypin luotettavat moottorivaihtoehdot ovat Honda, Yanmar ja Kohler, tietenkin saatavina myös sähkökäynnisteisinä. Vaihteistona toimii erinomaisesta kestävyydestään tunnettu PowerSafe, hydraulisesti kytkettävä monilevykytkin painevoitelulla ja öljynsuodatuksella.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

PEZZOLATO

Pezzolato valmistaa koneita puun ja biomassan käsittelyyn sekä bioenergian tuotantoon. Meiltä saatavissa rumpuhakkurit, joita yritys valmistaa markkinoiden laajimmalla valikoimalla.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

TLS TECNO LUBRI SYSTEMS

TLS Tecno Lubri System valmistaa keskusvoitelujärjestelmät liikkuvaan kalustoon ja kiinteisiin teollisuuden koneisiin. Pakko-ohjatut "desmodromiset" pumppuelementit ja annostelijoiden progressiivinen toimintaperiaate mahdollistaa laadukkaiden NLGI 2 luokan voitelurasvojen käytön myös matalissa lämpötiloissa.

Kuvagalleria

Lue lisää

VENTURA

Ventura valmistaa laajalla valikoimalla traktorin V.O.A. käyttöiset metsä- ja kivenmurskaimet sekä kesanto- ja piennarmurskaimet. Näiden lisäksi meiltä on saatavissa puomimurskaimet ja hydraulikäyttöiset kelamurskaimet kaivinkoneisiin ja kuormaajiin. Toimitamme myös takalanat, laikkahakkurit ja maakairat. (Ei vaakaleikkurit ja ketjumurskaimet)

Kuvagalleria

Lue lisää

ZACCARIA

Zaccaria valmistaa traktorien perävaunuja markkinoiden laajimmalla valikoimalla. Perävaunujen kokonaispainot 1 - 40 ton. Huomioitavaa EU tyyppihyväksyntä 60 km/h useimmissa 2-4 akselisissa malleissa. Runsas lisävarustevalikoima kaikissa kokoluokissa. Meiltä on saatavissa heidän koko mallisto.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

Uutuustuotteet

AGRIZETA: Kumitelasarjat

Nämä telasarjat sopivat lähes kaikkiin markkinoilla oleviin 2-pyörätraktoreihin esim. Pasquali. Kumitelasarja mahdollistaa huomattavasti paremmat pito-ominaisuudet vaativilla alustoilla kuten erilaiset maalajit, märkä ruohikko, talviolosuhteet, verrattuna vakio pyörävarustukseen.

Lataa tiedosto Katso lisää

ANNOVI ALDO: Lumilingot

Tehokkaat lumilingot mm. aurausvallien poistoon ja lumen kuormaukseen. Kiinnitysvaihtoehtoina traktorin 3-pistekiinnitys, kiinteät kiinnityslevyt, kiinnikkeet etukuormaajiin tai kaivinkoneen kaivupuomistoon. Tehonsiirto on toteutettavissa mekaanisesti ja hydraulisesti. Tukipyörät mahdollistavat jopa keinonurmialueiden linkoamisen. Peruskoneen tehoalue 40 - +350 hv.

Lataa tiedosto Katso lisää

CARAVAGGI: Kantojyrsin MTC

Tämä tehokas kantojyrsin lisää huomattavasti 2-pyörätraktorin monikäyttöisyyttä pihapuiden poistotöissä. Tätä laitetta käytettäessä peruskoneessa tulee olla erilliset pyöräjarrut, joilla toinen pyörä/tela pidetään lukittuna työskentelyn aikana. Sopiva esim. Pasquali XB40 2-pyörätraktoriin.

Katso lisää

DURSO: Multimobil X, monikäyttötraktori, paripyörät, kokonaispaino 6500 kg

Uusi monikäyttöinen traktori ajoneuvoluokkaan T4.3. Selkeät ja järeät rakenteet. Moottorin päästöluokka Stage 5. Huippunopeus 40 - 80 km/h. Ajokorttivaatimus T, kun nopeus enintään 60 km/h ja C1 yli 60 km/h, nämä myös perävaunun kanssa. Leveys vain 1,6 m, lavan pituus 250 - 320 cm. Kantavuus 2000 - 4500 kg mallista ja varusteista riippuen. Vetomassat: jarruton 1500 kg, inertiajarrulla 3500 kg ja synkronoiduilla hydraulijarruilla 6000 kg. Varusteet asennetaan tehtaalla valmistuksen yhteydessä, saatavissa mm. koukkuvaihtolavalaitteet, kappaletavaranosturi henkilökorilla.

Lataa tiedosto Katso lisää

MA.TRA 250

Suorituskykyinen keräävä ruohonleikkuri ammattikäyttöön. Moottori Yanmar diesel 26 hv, Stage 5 päästötasolla. Hydraulinen moottorin jäähdytyspuhallin suunnanvaihdolla. Tehonsiirto on toteutettu hydrostaattisesti neljällä napamoottorilla, oma kullakin pyörällä. Tasauspyörästön lukitus automaattinen, manuaalisella pakko-ohjauksella. Ajonopeus 0 - 15 km/h. Terälaitteen V.O.A. kytkentä sähköohjatulla monilevykytkimellä. Minimi kääntösäde etupyörästä mitattuna 19 cm. Työleveys hammaspyörävetoisella vaakaleikkupöydällä 132 cm ja hydraulisella nostolla toteutettu leikkuukorkeus 20 - 110 mm. Hydraulikäyttöinen leikkausmassan kiihdytin ja liikkuva poistosuutin varmistavat 950 litran keräyssäiliön tasaisen täyttymisen kaikissa olosuhteissa. Vaihtoehtoisesti leikkausmassa on ohjattavissa terälaitteelta suoraan maahan ilman keräystä. Säiliön täyttymisen kone ilmoittaa äänimerkillä, sekä pysäyttää leikkuukoneiston automaattisesti. Säiliön voi tyhjentää jopa 200 cm korkeudelta. Ma.Tra 250 on varustettavissa myös 150 cm leveällä kelamurskaimella.

Lataa tiedosto Katso lisää

PASQUALI ORION 85 AR

Kokoluokkansa tehokkain ja monikäyttöisin traktoriuutuus. Vain yhdellä askeleella olet viihtyisässä lämmitys- ja ilmastointilaitteella sekä aktiivihiilisuodattimella varustetussa ohjaamossa, josta on erinomainen näkyvyys kaikkialle traktorin ympärille. Ohjauspulpetti on käännettävissä nopeasti 180° ja takanostolaitteista tuleekin etunostolaitteet varustettuna V.O.A:lla. Nostovoima vetovarsien päistä on 2700 kg. AR tarkoittaa runko-ohjattua mallia ja RS on pyöräohjattu, tähän voidaan jo tehdasasentaa Bonatti Caricatorin etukuormaaja. Erittäin ketterässä Dualsteer mallissa on molemmat ohjaustavat yhdistetty ja pyöräohjattu MT matala malli soveltuu erityisesti takaperin työskentelyyn vaimennetulla nostolaitteella varustettuna (esim. lumilinko tai kelamurskain). Kaikkiin ohjaustyyppeihin on saatavissa varsinaiset etunostolaitteet runsailla hydrauliikkaliitännöillä. Vaihteet ovat 16+16 symmetrisillä ajonopeuksilla molempiin ajosuuntiin 0,7 - 40 km/h. Saatavana sähköisellä EasyDrive suunnanvaihdolla, jolloin traktorin liikkeiden hallinta tapahtuu ilman kytkinpoljinta, samoin hidastukset ja jarrutukset. Valittavissa 5 erilaista automaation herkkyyden tasoa työtehtävien mukaan esim. nopeat liikkeet lumen aurauksessa tai rauhallisuus trukkipiikkinostoissa. Moottorina on Kohler KDI TCR 75,3 hv Stage 5 päästötasolla. Akseliväli 1495 mm ja maksimileveys vain 1127/1631 mm rengasvaihtoehdosta riippuen. Oma massa on 2390 kg. Ajokytkin on erittäin kovaa käyttöä kestävä, märkää monilevytyyppiä kuten myös erillinen V.O.A kytkin. Jarrutkin ovat märät monilevyt rakenteeltaan. Molemmilla akseleilla on suuria pyöräkuormia kestävät planeettapyörästönavat. Akselien tasauspyörästöissä on 100% lukot, eli traktori on todellinen neliveto. Kaikista Pasquali malleista on saatavilla versiot ilman ohjaamoa ja laajat lisävarustevalikoimat.

Lataa tiedosto Katso lisää

SELVATICI AEROKING

Selvatici on toimittanut vuosikymmenien aikana nurmen ilmastajia maailmanlaajuisesti. Nyt nämä laadukkaat, vankkarakenteiset koneet on saatavissa myös Suomessa. Pelikenttäviheralueiden lisäksi valikoimissa on järeät koneet myös mm. riviviljelmien viherkäytävien ilmastamiseen. Esitteessä alkaen sivulta 67.

Lataa tiedosto Katso lisää

VENTURA TVAR VISTULA

Tämä tehokas kelamurskain voidaan asentaa traktorin etu- ja takanostolaitteisiin. VENTURA TVAR VISTULA sopii erinomaisesti taaksepäinajolaitteilla varustettuun traktoriin esim. Pasquali ORION 85 AR. Tällöin työskentelyalueelle on erittäin hyvä näkyvyys peruskoneesta. Laaja työleveysvalikoima 160 - 320 cm mahdollistaa täsmälleen peruskoneelle ja käyttöolosuhteille sopivan kokoluokan. Tämän järeän kelamurskaimen paino on työleveydestä riippuen 810 - 1380 kg. Leikkaus tapahtuu vasaraterillä ja työkorkeus säädetään tukipyörillä ja tukirullalla. Vastaterät ovat säädettävät. Maksimi käsiteltävän puun halkaisija on 80 mm. Lisävarusteina V.O.A. nivelakseli, hydraulinen sivusiirto ja metalliset, vapaasti kääntyvät tukipyörät. Malliston kevyempi vaihtoehto kaksipuoleisella kiinnityksellä on VENTURA M KAMA.

Katso lisää

ZACCARIA: 1-akseliset perävaunut

Nämä perävaunut on erinomainen valinta nykyisin yleistyviin pieniin nelivetoisiin traktoreihin tai vanhempiin kevyisiin traktoreihin. Portaattomasti säädettävä tukijalka mahdollistaa helpon kytkettävyyden kiinteällä vetopisteellä varustettuihin traktoreihin. Nämä perävaunut ovat tietenkin kytkettävissä myös suomalaiseen liikkuvaan vetokoukkuun. Ylä- ja alareunasta avattava takalaita ja 3-kaatokippi ovat vakiovarusteina. Kaikissa malleissa on mekaaniset tai hydrauliset jarrut. Lavarakenteeseen saatavissa holkit ja tolpat puutavaran kuljetusta varten. Kaikista malleista on myös mekaanisella tai hydraulisella tehonsiirtolla varustettua versio. Katso Koneviesti -lehti nro 10/2021 traktoriperävaunut listaus, jossa Zaccarian 1-akseliset.

Lataa tiedosto Katso lisää

ZANON: Akkutyökalut ja oksasakset

Zanon akkutyökalut kattavat laajan valikoiman laitekohtaisista pienakkuista oksasaksista reppumallisiin akkuihin ja työkalujärjestelmiin. Uututena mm. Zanon turvakäsineet, jotka sakset tunnistavat. Nämä sakset tunnistavat myös, jos virtajohto on jäänyt vahingossa terien väliin, leikkausta ei tällöin tapahdu! Voimakkaimpien oksasaksien maksimi katkaisupaksuus jopa 50 mm.

Lataa tiedosto Katso lisää