Ruokavirasto

Ruokavirasto

PL 200, 00027 RUOKAVIRASTO

Ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden hyväksi

Ruokavirasto toimii ihmisten, eläinten, kasvien ja hyvinvoivan maaseudun eteen. Monet toiminnot liittyvät puutarha-alaan: huolehdimme kasvinterveydestä, lannoitteista, luomusta, elintarvikkeiden alkutuotannosta ja kasvien laadusta sekä maksamme erilaisia puutarha-alallekin suunnattuja tukia.

Tutustu näihin

Onko ok tuoda kasveja matkalta?

EU-alueelta kasvien tuonti matkatavarana on pääosin sallittua. EU:n ulkopuolelta kasvinterveystodistus vaaditaan kaikille kasveille, siemenille ja lähes aina myös hedelmille, leikkokukille ja muille tuoreille tuotteille. Tämä käytännössä estää niiden tuonnin matkatavarana, koska todistuksen hankkiminen ei yleensä onnistu matkalla ollessa. Tilaaminen verkkokaupasta onnistuu, jos lähettäjä hankkii paketille kasvinterveystodistuksen.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Tunnistatko karanteenituhoojat - testaa tietosi Ruokaviraston osastolla!

Ruokavirasto kartoittaa karanteenituhoojia. Osallistu tuhoojavisaan osastollamme ja testaa tunnistatko karanteenituhoojat ja niiden jäljet. Lisätietoa Ruokaviraston verkkosivuilla kasvintuhoojahaussa.

Lue lisää

Tomaatin ruskokurttuvirus leviää

Monet EU-maat Suomi mukaan lukien ovat tänä vuonna löytäneet tomaatin ruskokurttuvirusta. Viruksen leviämistä on vaikea estää, koska se leviää esimerkiksi siemenissä. Ruskokurttuvirusta on syytä epäillä, jos tomaatti- tai paprikakasvustossa näkyy lehtien virusoireita tai hedelmien värivirheitä tai epämuotoisuutta. Ilmoita epäilystä Ruokavirastoon: kasvinterveys@ruokavirasto.fi.

Lue lisää