Luonnonvarakeskus (Luke)

Luonnonvarakeskus (Luke)

Latokartanonkaari 9, 00790 HELSINKI

Tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio

Luonnonvarakeskus rakentaa hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta uusiutuvista luonnonvaroista. Puutarha-alalle Luke tarjoaa monipuolisia tutkimus-, asiantuntija- ja tilastopalveluita.

Tutustu näihin

Pidä huolta maaperästä: mikromuovit ja ravinnehuolto kiikarissa

Kerro havaintojasi maaperän mikromuoveista ja anna ideoita mikromuovikuormituksen vähentämiseksi vastaamalla MicrAgri (#Makera) -hankkeen kyselyyn (kyselylinkki löytyy kohdasta "Lue lisää"). Lisätietoa hankkeesta löydät alla olevasta posterista. Vihannesten ravinnehuollosta avomaalla on julkaistu uutta tietoa: lue tietokortista ja raportista muun muassa, miten fosforilannoitus vaikuttaa vihannesten satoon ja mikä on kastelun taloudellinen merkitys.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

Monimuotoiset puutarhakasvit tutkittavina

Kotimaisia humalia ja ryvässipuleita viljelyyn? Tutkittuja kantoja tulossa markkinoille lähivuosina. Myös vanhojen suomalaisten pionien ja kotipelargonien monimuotoisuutta tutkitaan, tavoitteena säilyttää parhaimmisto käytössä. Luken varmennettu taimituotanto tarjoaa laajan valikoiman Suomeen soveltuvia ja terveitä marjakasveja, alppiruusuja ja atsaleoja. Lue lisää hankkeista ja kansallisesta geenivaratyöstä.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

Tuholaiskartoituksen ja torjunnan monipuoliset menetelmät

Avomaan marja- ja vihannestuotannon tuholaistarkkailuun ja -torjuntaan etsitään uusia, vaihtoehtoisia menetelmiä. Myös vihannesten tuholaisten lentoennustemallit ovat oiva työkalu viljelijälle torjunnan tarpeen arvioinnissa ja torjunnan ajoittamisessa. Uutuutena porkkanakempin lentoennustemalli.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

Riskit hallintaan

Puutarha- ja maatiloilla on muun muassa työturvallisuus- ja paloriskejä, joiden hallinta edellyttää systemaattista riskien arviointia ja torjuntaa. Luke tekee monipuolista riskienhallinnan tutkimus- ja kehitystyötä yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Uudet teknologiat ja ympäristövaikutukset

Teknologia on mukana puutarhatuotannon monissa vaiheissa. Luken hankkeissa tutkitaan robotiikkaa mansikan sadonkorjuussa, kurkun viljelyä vertikaalissa sekä uusien tuotantomenetelmien ympäristövaikutuksia.

Ladattavat tiedostot

Uutuustuotteet

Humalapalvelut

Kotimainen humala on ainutlaatuista ja se kiinnostaa niin panimoita kuin viljelijöitäkin. Humalatutkimuksen myötä Luke on lanseerannut Humalapalvelun. Asiakkaat voivat tilata omalle humalakasvilleen geneettisen ainutlaatuisuustutkimuksen ja kemiallisten ominaisuuksien analyysin sekä teettää omista humalakannoista kasvitaudinaiheuttajista puhdistettuja taimia.

Lataa tiedosto Katso lisää

Pythium-testi

Pythium-sienen aiheuttamat kasvien juuristotaudit ovat nykyaikaisessa kasvihuoneviljelyssä yleisin ongelma. Lukessa on nyt koemyynnissä rajoitetun ajan helppokäyttöinen ja nopea testi Pythium-taudin totea¬miseen.

Lataa tiedosto Katso lisää

AgriHubi – maatilayritysten osaamisverkosto

AgriHubi- maatilayritysten osaamisverkoston tavoitteena on edistää maatalouden kilpailukykyä ja uudistumista.

Katso lisää

Puutarhatilastot

Luken puutarhatilastot kertovat puutarhatuotannonosta, pinta-aloista ja tuotannosta. Tänä syksynä kysymme pitkästä aikaa myös kasvhuoneyritysten energian kulutuksesta, tärkeä asia näinä(kin)aikoina.

Katso lisää

Puutarhatalouden kannattavuustulokset

Kannattavuuskirjanpito kertoo maa-ja puutarhataluden kannattavuudesta yleisellä tasolla ja tuotantosuunnittain.

Lataa tiedosto Katso lisää

Taloustohtori

Taloustohtori kertoo maa- ja puutarhataouden muutoksista ja talouden kehittymisestä. Sieltä löytyy tietoa myös muiden maiden maa- ja puutarhatilojen talouskehityksestä.

Lataa tiedosto Katso lisää