Kekkilä Oy

Kekkilä Oy

Ratatie 11, 01510 VANTAA

Laadukkaat ja innovatiiviset kasvatusratkaisut ammattilaisille

Kekkilä Professional kehittää, valmistaa ja markkinoi kasvualustoja ja lannoitteita ruukku- ja ryhmäkasviviljelyn, taimikasvatuksen sekä vihannesten, marjojen ja yrttien viljelyn kaikkiin eri vaiheisiin. Yrityksen asiakaskunnan muodostavat ammattiviljelijät ja jälleenmyyjät jo yli 80 maassa kaikissa maailman maanosissa. Vakiotuotteiden ohella Kekkilä tarjoaa myös viljelmän tai viljeltävän kasvilajin vaatimusten mukaan räätälöityjä ratkaisuja.

Tutustu näihin

Vadelman kasvualustavalinta Kekkilä FBM Airboost Pot Mix Strong

Takaa hyvä ilmatila ja läpäisevyys herkälle vadelmalle kovaa turvetta, sammalta ja perliittiä sisältävällä kasvualustalla.

Katso lisää

Mansikan kasvualustojen aatelia - Kekkilä FBM 640 Airboost

Uusiutuvaa sammalta sisältävällä kasvualustalla parempi läpäisevyys ja vedenpitokyky.

Katso lisää

Alusta asti oikein - pensasmustikan kasvualusta Kekkilä FBM 640 V

Juuriston hyvinvointia tukeva kasvualusta luo pensasmustikalle optimaaliset kasvuolosuhteet alusta alkaen.

Katso lisää

KEKKILÄ CONTAINER BOARD – täsmätuote kouruviljelyyn

Uuden Container Boardin avulla voit säästää työaikaa ja mitoittaa kasvualustan määrän helpommin.

Katso lisää

Uutuustuotteet

KUKKAVILJELYN KLASSIKKOSEOKSEMME UUDISTUVAT

Kekkilän legendaariset kasvualustaseokset Karkea Ruukutusseos ja Taimiseos ovat olleet jo pitkään todella suosittuja kukkaviljelijöiden keskuudessa. Viljelykaudelle 2021 näiden klassikkoseoksien reseptiikka uudistetaan, mikä tekee niistä entistäkin houkuttelevamman vaihtoehdon ammattiviljelyyn. Jo muutaman vuoden olemme hyödyntäneet ns. kovaa turvetta, millä on parannettu vaalean kasvuturpeen vedenläpäisykykyä mm. marjojen tunneliviljelyn tuotteissa. Olemme testanneet myös erityistä tummaa turvetta niissä seoksissamme, joiden rakennuskomponentteina on aikaisemmin käytetty hiekkaa ja hietaa. Tulokset olivat erinomaisia, joten kaudelle 2021 muutamme mm. yllämainittujen klassikkotuotteiden reseptit ja tuomme samalla markkinoille myös muutaman uuden tuotteen. Hieman keveämmät kasvualustat pysyvät edelleen hyvin pystyssä siirtopöydillä ja ruukun täyttö toimi linjoilla moitteettomasti. Kevennys tuo myös säästöä rahtikustannuksissa. Tumma turve, kuten aikaisemmin käyttämämme hieta, pienentää vaalean kasvuturpeen ilmatilaa hieman. Vastineeksi saadaan lisää vedenpidätyskykyä ja kasville käyttökelpoista vettä. Ruukut kastuvat tasaisesti, varmasti ja nopeasti sekä myös kuivuvat tasaisemmin, joten pöytien reunoillakaan olevat ruukut eivät kuivu liian nopeasti tai epätasaisesti. Kun alustassa on enemmän vesivaraa, kasteluaika lyhenee tai kastelukertoja voidaan vähentää. Myös kastelu kuumilla ilmoilla helpottuu varmistaen näin osaltaan lopputuotteen kauppakestävyyttä.

Katso lisää

KEKKILÄN RYHMÄKASVISEOS - UUTUUS VILJELYKAUDELLE 2021

Olemme tehneet uuden kasvualustan lähinnä siemenlisätyille ryhmäkasveille, jotka viljellään perinteisesti 8 cm ruukuissa tai ns. multipackeissa. Uudessa kasvualustaseoksessa on hyödynnetty vaalean turpeen hyviä viljelyominaisuuksia, joita on vahvistettu lisäämällä seokseen tummaa turvetta. Uusi Ryhmäkasviseos kastuu helposti ja tasaisesti, mikä on erityisen hyvä erityisesti päältä kasteltaessa. Tuote myös kuivuu tasaisesti, jolloin kastelusta tulee helpompaa. Ruukuntäyttökoneissa Ryhmäkasviseos toimii moitteettomasti ja ruukut täyttyvät tasaisesti. Ryhmäkasviseoksen suurempi vesivarasto varmistaa osaltaan lopputuotteiden paremman keston kauppaketjussa. Ryhmäkasviseos täydentää Kekkilän erinomaisten kasvualustaseosten tuotesarjan kukkaviljelijöille. Perustuotteet kukkaviljelyyn: Karkea Ruukutusseos, Taimiseos ja Ryhmäkasviseos.

Katso lisää

KEKKILÄN UUDET CONTAINER BOARD -LEVYT LAATIKKOVILJELYYN

Kekkilän uusi Container Board on tutusta Natural Control-levystä kehitetty, räätälöity tuote laatikkoviljelyyn. Sen avulla viljelijä voi säästää työaikaa keväällä ja mitoittaa kasvualustan määrän helpommin. Levy on valmistettu karkeasta turpeesta, sammalesta ja tupasvillasta, mikä tekee rakenteesta hyvin läpäisevän, ilmavan sekä kestävän. Tuote sopii erinomaisesti marjojen kasvualustaviljelyyn. Kuivattu levy asetetaan viljelylaatikkoon ja turvotetaan käyttövalmiiksi lyhyillä kasteluilla ravinneliuoksella. Tarve on helppo laskea: yksi levy yhteen noin 100 cm pituiseen viljelylaatikkoon, esimerkiksi Beekenkamp tai Bato. Viljelylaatikot saa täytettyä nopeasti ja sujuvasti ja Container Borad on myös kustannustehokas kuljetuksessa: yhteen lavaa mahtuu 300 kpl, ja lavoja saadaan kaksi päällekkäin. Tuote on peruskalkittu.

Katso lisää

ILMAVA JA LÄPÄISEVÄ FBM AIRBOOST POT MIX

Uusi keskikarkea kasvualustaseos FBM Airboost Pot Mix on hyvin läpäisevä ja ilmava seos, joka koostuu niin sanotusta kovasta turpeesta ja sammalesta. Sammal varmistaa kasvualustan tasaisen kastumisen isossakin ruukussa. Tasalaatuisista partikkeleista koostuvana se sopii mainiosti ruukkujen koneelliseen täyttöön. Vaikka seos on hienorakenteinen, on se kovan turpeen vuoksi kestävä ja läpäisevä. Sammal puolestaan parantaa tuotteen vedenpidätykykyä. Kova turve nostetaan tietyiltä, tarkkaan valituilta soilta, jonka vuoksi se on ominaisuuksiltaan kovempaa taaten näin kestävän rakenteen. Tuote on peruslannoitettu ja -kalkittu.

Katso lisää

FBM AIRBOOST POT MIX STRONG

Kekkilän uutuus FBM Airboost Pot Mix Strong sisältää kaikki perustuotteen hyvät ominaisuudet, mutta sihen kovan turpeen ja sammalen ohella lisätty perliitti vahvistaa rakennetta ja kestävyyttä entisestään, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon myös monivuotiseen viljelyyn. Hyvin läpäisevä ja ilmava seos tarjoaa erinomaisen vedenpidätyskyvyn kasvualustalle. Tuote on peruslannoitettu ja kalkittu.

Katso lisää