Kauppapuutarhaliitto ry

Kauppapuutarhaliitto ry

Veljestentie 16, 00730 Helsinki

Kasvihuoneviljelijöiden edunvalvoja

Kauppapuutarhaliitto on koristekasveja ja vihanneksia viljelevien kasvihuoneyritysten valtakunnallinen yrittäjäjärjestö. Kauppapuutarhaliiton tehtävänä on edistää ja kehittää kasvihuonealaa Suomessa sekä lisätä kasvihuoneessa viljeltävien tuotteiden tunnettavuutta.

Tutustu näihin

Kauppapuutarhaliiton ryhmäkasvikurssit 2023

Kauppapuutarhaliiton ryhmäkasvikurssien ohjelmassa suosittujen taimituottajien lajike-esittelyiden lisäksi Kauppapuutarhaliiton ajankohtaiskatsaus ja asiaa kasvualustoista. Kurssi järjestetään Oulussa, Mikkelissä ja Liedossa sekä live-webinaarina.

Kuvagalleria

Lue lisää

Liity Kauppapuutarhaliiton jäseneksi

Kasvihuoneviljelijä – tule Kauppapuutarhaliiton jäseneksi! Kauppapuutarhaliitto on tehnyt vuodesta 1919 työtä kasvihuoneyrittämisen toimintaedellytysten ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Liiton jäseneksi voivat liittyä vain vihannes- ja/tai -kukkaviljelyä harjoittava kasvihuoneyritykset, kasvuhuoneyritykset sekä itujen tuottajat.

Lue lisää

Vastuullisuus

Kasvihuoneala pudotti hiilijalanjälkeä 60 prosenttia! Hiilijalanjäljen lisäksi on monta muutakin syytä, miksi kotimaisia kasvihuonevihanneksia voi syödä erinomaisen hyvällä mielellä. Lue lisää Kauppapuutarhaliiton nettisivuilta.

Lue lisää

Kasvuturve

Pääosin Suomessa kehitetystä kasvuturpeesta on tullut maailman tärkein kasvualusta nykyaikaisessa kasvihuoneviljelyssä. Tulevina vuosikymmeninä maailman kasvava ruoan tarve tulee merkittävästi lisäämään kasvuturpeen käyttöä. Suomalaiselle kasvihuonetuotannolle kasvuturpeen saatavuus on elinehto. Myös muita alustavaihtoehtoja kartoitetaan maailmanlaajuisesti, mutta kasvuturvetta vastaavaa ei toistaiseksi ole näköpiirissä lähivuosina. Kauppapuutarhaliitto ry ja Luonnonvarakeskus käynnistävät kaksivuotisen tutkimushankkeen, jolla testataan vaihtoehtoisia kasvualustoja nykyaikaisen kasvihuoneviljelyn tarpeisiin. Tavoitteena on löytää uusia kotimaisia kasvualustamateriaaleja ammattimaiseen viljelykäyttöön korvaamaan osan kasvuturpeesta kasvualustoissa. Lue kasvuturpeesta Kauppapuutarhaliiton verkkosivuilta!

Lue lisää