Kauppapuutarhaliitto ry

Kauppapuutarhaliitto ry

Terveystie 12, 00730 Helsinki

Kauppapuutarhojen edunvalvoja

Kauppapuutarhaliitto on koristekasveja ja vihanneksia viljelevien kasvihuoneyritysten valtakunnallinen yrittäjäjärjestö. Kauppapuutarhaliiton tehtävänä on edistää ja kehittää kasvihuonealaa Suomessa sekä lisätä kasvihuoneessa viljeltävien tuotteiden tunnettavuutta.

Tutustu näihin

Kauppapuutarhaliiton ryhmäkasvikurssit 2021

Kauppapuutarhaliiton ryhmäkasvikurssien ohjelmassa suosittujen taimituottajien lajike-esittelyiden lisäksi Kauppapuutarhaliiton ajankohtaiskatsaus ja asiaa viestinnästä! Kurssi järjestetään Oulussa, Jyväskylässä ja Liedossa sekä livewebinaarina.

Ladattavat tiedostot

Kuvagalleria

Lue lisää

Liity Kauppapuutarhaliiton jäseneksi

Kasvihuoneviljelijä – tule Kauppapuutarhaliiton jäseneksi! Kauppapuutarhaliitto on tehnyt vuodesta 1919 työtä kasvihuoneyrittämisen toimintaedellytysten ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Liiton jäseneksi voivat liittyä vain vihannes- ja/tai -kukkaviljelyä harjoittava kasvihuoneyritykset, kasvuhuoneyritykset sekä itujen tuottajat.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Vastuullisuus

Kasvihuoneala puolitti hiilijalanjälkensä! Hiilijalanjäljen lisäksi on monta muutakin syytä, miksi kotimaisia kasvihuonevihanneksia voi syödä erinomaisen hyvällä mielellä. Lue lisää Kauppapuutarhaliiton nettisivuilta.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Kasvuturve

Pääosin Suomessa kehitetystä kasvuturpeesta on tullut maailman tärkein kasvualusta nykyaikaisessa kasvihuoneviljelyssä. Tulevina vuosikymmeninä maailman kasvava ruoan tarve tulee merkittävästi lisäämään kasvuturpeen käyttöä. Suomalaiselle kasvihuonetuotannolle kasvuturpeen saatavuus on elinehto. Myös muita alustavaihtoehtoja kartoitetaan maailmanlaajuisesti, mutta kasvuturvetta vastaavaa ei toistaiseksi ole näköpiirissä lähivuosina. Työ jatkuu. Lue kasvuturpeesta Kauppapuutarhaliiton verkkosivuilta!

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Uutuustuotteet

KPL Akatemia

KPL Akatemia on Kauppapuutarhaliiton jäsenten uusi upea tapa pysyä kärryillä maailman menosta ja kerrata perusviljelytietoa. Kahden viikon välein tunti tiukkaa asiaa ilmaiseksi jäsenille!

Katso lisää

KPL Etäretket

Kaikki on vieläkin etänä! Niin myös Kauppapuutarhaliiton järjestämät yritysvierailut. Liitto järjestää jäsenilleen etäretkiä toisille puutarhoille ja muihin yrityksiin ja mielenkiintoisiin kohteisiin.

Katso lisää