Imukaivuu Group

Imukaivuu Group

Rajatie 4, 01230 VANTAA

Imukaivuumenetelmällä paljastetaan juuristot turvallisesti

Imukaivuri on jättikokoinen imuri, jota käytetään maa-ainesten poistamiseen siellä missä perinteisillä kaivuumenetelmillä työskentely on haasteellista. Suurin hyöty imukaivurista saadaan herkissä ja ahtaissa kohteissa, joissa juuristot ja maanalainen infra ei saa vaurioitua. Koska maa-aines imetään mekaanisen kaivamisen sijasta, vältytään rikkomasta puiden juuristoa ja herkkää infraa. Menetelmä soveltuu myös kohteisiin, joihin kaivinkoneen kauha on turhan iso tai kömpelö. Imukaivuussa materiaali imetään 250mm imuletkulla imukaivurin säiliöön. Imukaivuri imee materiaalia yli 400 kilometrin tuntivauhdilla. Näin maa- ja kiviainesten lisäksi säiliöön päätyy myös työstä syntyvä pöly. Menetelmä soveltuu myös nesteiden imuun.

Tutustu näihin

Imukaivuu paljastaa puiden juuristot

Imukaivuuta voidaan käyttää puistorakentamisessa, kun puiden kasvualuesta halutaan vaihtaa ravinteikkaampaan tai kantavampaan. Menetelmä soveltuu käytettäväksi myös, kun juurien alle halutaan rakentaa/korjata infraa tai kun kaivuutöitä pitäisi suorittaa juuristojen läheisyydessä, mutta juuria ei haluta vahingoittaa.

Kuvagalleria

Lue lisää

Soveltuu vaikeapääsyisiin kohteisiin

Imuletkua voidaan tarvittaessa jatkaa pidempiäkin matkoja, mikä mahdollistaa imukaivuutyöt myös vaikeapääsyisissä kohteissa ja kohteissa, joihin isoa konetta ei voi viedä. Tällaisia kohteista ovat esimerkiksi puistoalueet ja suojelukohteet. Ahtaille sisäpihoille päästään viemällä imuletku oven tai ikkunan kautta sisäpihalle.

Kuvagalleria

Haastattelu imukaivuumenetelmästä Senaatintorilla

Haastattelussa Mika kertoo imukaivuumenetelmästä ja työkohteesta Senaatintorilla. Videon lopussa käydään vielä kippaamassa imetty kuorma, minkä jälkeen matka jatkuu. 👷🏼‍♂️🚚🌷🌿 Katso video alla olevasta linkistä.

Kuvagalleria

Lue lisää

Uutuustuotteet

Imukaivuupalvelut

Imukaivuu on viime vuosina alkanut saavuttamaan ansaitsemaansa huomiota. Ensimmäiset imukaivurit on rakennettu Saksassa jo 2000-luvun alussa, jonka jälkeen menetelmä on alkanut vähitellen kasvattaa suosiotaan erityisesti Saksassa ja Ranskassa, sittemmin myös muualla Euroopassa. Nyt imukaivuu on saatu myös Suomeen. Imukaivuuta ei tule sekoittaa suurtehoimurointiin, koska kyseessä on kaksi eri asiaa.

Lataa tiedosto Katso lisää