Happico Oy

Happico Oy

Seittemänmiehenkatu 24 A, 05800 HYVINKÄÄ

Kasvien suojelua otsonivedellä

Happico-menetelmä on otsoniveden tarkkaan annosteluun perustuva menetelmä, joka ennaltaehkäisee kasvintuhoojia ekologisesti, myrkyttömästi ja kustannustehokkaasti.

Tutustu näihin

PUHTAUTTA KASVEILLE HAPPICO-MENETELMÄLLÄ

Happico-menetelmä on otsoniveden tarkkaan annosteluun perustuva menetelmä, joka ennaltaehkäisee kasvintuhoojia ekologisesti, myrkyttömästi ja kustannustehokkaasti. Patentoitu menetelmä (patentti FI 129168 B) torjuu merkittävimmät kasvintuhoojat viljelyn aikana ja desinfioinnissa ilman varoaikoja ja torjunta-ainejäämiä. Menetelmä on kasvintuhoojien torjunnassa monipuolinen: se tehoaa moniin tuhoajiin, kuten Fusarium ja Pythium, mustapistemätä, harmaahome ja härmä, kirvat, vihannespunkki ja ripsiäiset. Perusdesinfioinnissa tuhoutuvat myös virukset ja bakteerit. Otsonivesi on oikein käytettynä vaaraton desinfiointiaine, josta ei aiheudu jäämiä tuotteisiin eikä ympäristöön, sillä otsonin hajoamisyhdiste on happimolekyyli. Oikeilla sovelluksilla ilmaan ei tule lainkaan kasveja vioittavaa otsonia. Menetelmän säännöllinen käyttö myös lisää kasvien kasvua. Kasvihuonerakenteiden, viljelyalustojen ja kastelujärjestelmien desinfioinnin jälkeen viljely voi jatkua välittömästi. Jokainen laitteisto suunnitellaan tilaajakohtaisesti tarpeen ja tilojen mukaan. Laitteistossa on helppo automatiikka, seuranta ja hälytyslaitteet. Happico Oy antaa myös käyttökoulutukset ja toimintaohjeet.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Tutkimustuloksia pähkinänkuoressa

Tutkimussuunnitelmista ja tutkimusten ohjauksesta sekä tutkimusraporteista vastasi emeritus professori Risto Tahvonen LUKE Piikkiön koepaikasta. Menetelmä on uraauurtava, tutkimuksiin perustuva innovaatio, jolla voidaan oikein käytettynä korvata ja vähentää kemiallisten kasvinsuojeluaineiden tarvetta. Kastelu- ja kierrätysvesissä leviävät kasvintuhoojat ovat hävitettävissä otsonivesikäsittelyllä. Kasvien pinnoilla olevat sieni-itiöt, niin taudinaiheuttajat kuin tauteja aiheuttamattomat homesienetkin ovat hävitettävissä otsonivesikäsittelyllä. Menetelmä on kasvintuhoojien torjunnassa monipuolinen: se tehoaa moniin tuhoajiin, kuten Fusarium ja Pythium, mustapistemätä, harmaahome ja härmä, kirvat, vihannespunkki ja ripsiäiset. Kimalaiset kestävät otsonivesikäsittelyn. Perusdesinfioinnissa tuhoutuvat myös virukset ja bakteerit.

Lue lisää

Menetelmän kehittäjä HAPPICO OY

Happico Oy perustettiin tutkimaan ja kehittämään desinfiointimenetelmää ja laitteistoja, joiden avulla voidaan ehkäistä kasvintuhoojia. Toiminta-ajatuksena on tarjota viljelijöille kasvintuhoojien torjuntaan myrkytön menetelmä ja siten kasvattaa puhtaampia tuotteita. Näin vähennetään luonnon kemikaalikuormaa matkien luonnonmukaista auringon paisteen uv-valon ja salamoinnin aiheuttamaa otsonoituneen vesisateen lyhytaikaista vaikutusta eliöstöön.

Lue lisää