Happico Oy

Happico Oy

Seittemänmiehenkatu 24 A, 05800 Hyvinkää

Kasvien suojelua otsonivedellä

Tutustu näihin

PUHTAUTTA KASVEILLE HAPPICO-MENETELMÄLLÄ

Happico-menetelmä on otsoniveden tarkkaan annosteluun perustuva menetelmä, joka ennaltaehkäisee kasvintuhoojia ekologisesti, myrkyttömästi, kustannustehokkaasti ja täsmällisesti. Menetelmä perustuu tarkoin ohjattuun otsoniveden tuottoon, käyttöön ja sen puhdistavaan vaikutukseen. Otsonivesi on oikein käytettynä vaaraton desinfiointiaine, josta ei aiheudu jäämiä tuotteisiin eikä ympäristöön, sillä otsonin hajoamisyhdiste on happimolekyyli.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Tutkimustuloksia pähkinänkuoressa

Tutkimussuunnitelmista ja tutkimusten ohjauksesta sekä tutkimusraporteista vastasi emeritus professori Risto Tahvonen LUKE Piikkiön koepaikasta. Menetelmä on uraauurtava, tutkimuksiin perustuva innovaatio, jolla voidaan oikein käytettynä korvata ja vähentää kemiallisten kasvinsuojeluaineiden tarvetta. Kastelu- ja kierrätysvesissä leviävät kasvintuhoojat ovat hävitettävissä otsonivesikäsittelyllä. Kasvien pinnoilla olevat sieni-itiöt, niin taudinaiheuttajat kuin tauteja aiheuttamattomat homesienetkin ovat hävitettävissä otsonivesikäsittelyllä. Kasvituholaisista vihannespunkki ja mahdollisesti ripsiäinenkin voidaan myös hävittää otsonivedellä. Muiden tuholaisten ja biologisten torjuntaeliöiden altistustutkimukset ovat käynnissä. Kimalaiset kestävät otsonivesikäsittelyn.

Lue lisää

Menetelmän kehittäjä HAPPICO OY

Happico Oy perustettiin tutkimaan ja kehittämään desinfiointimenetelmää ja laitteistoja, joiden avulla voidaan ehkäistä kasvintuhoojia. Toiminta-ajatuksena on tarjota viljelijöille kasvintuhoojien torjuntaan myrkytön menetelmä ja siten kasvattaa puhtaampia tuotteita. Näin vähennetään luonnon kemikaalikuormaa matkien luonnonmukaista auringon paisteen uv-valon ja salamoinnin aiheuttamaa otsonoituneen vesisateen lyhytaikaista vaikutusta eliöstöön.

Lue lisää