Eurofins Viljavuuspalvelu Oy

Eurofins Viljavuuspalvelu Oy

Puutarha- ja maanviljelysalan analyysipalvelulaboratorio

Eurofins Viljavuuspalvelu Oy tarjoaa käyttöönne laajan valikoiman analyyseja niin kasvihuoneille, puutarhoille ja perinteiseen avomaan viljelyyn. Valmiita analyysipaketteja myös viherrakentajille ja biolaitoksille.

Tutustu näihin

Messutarjous

eLepaa-messutarjouksena puristenesteanalyysi- ja DNA Multiscan -näytteiden lähetys DHL:n kautta veloituksetta, arvo 15 € (alv 0%). Pyydä tarjouskoodi ja näytesaatteet osoitteesta viljavuuspalvelu@eurofins.fi tai puh. 015 320 400. Tarjous voimassa marraskuun loppuun.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Näytteenottotarvikkeet kuluitta marraskuun loppuun saakka

Tilaa näytteenottotarvikkeet kuluitta marraskuun loppuun saakka toimistoltamme viljavuuspalvelu@eurofins.fi tai puh. 015 320 400. Tarvikkeita on saatavilla myös maatalouskaupoista totuttuun tapaan.

Lue lisää

Kasvihuone- ja erikoiskasvianalytiikan hinnasto / Växthus- och specialväxtanalytik prislista

Tutustu Eurofins Agron kasvihuone- ja erikoiskasvien analyysihinnastoon kotisivuillamme, Nu växthus- och specialväxtanalytik prislista också på svenska.

Ladattavat tiedostot

Lue lisää

Kotipuutarhan analyysit

Kotipuutarhan maa-analyysi sisältää seuraavat tutkimukset: maalaji, multavuus, pH, johtoluku, kalsium (Ca), kalium (K), fosfori (P), magnesium (Mg), rikki (S) ja nitraattityppi (NO3-N) ja tulosten tulkinnan. Laaja kotipuutarha-analyysi sisältää lisäksi kuparin (Cu), sinkin (Zn), mangaanin (Mn) ja boorin (B). Kotipuutarha-analyyseja voi täydentää kasvikohtaisilla maanparannus-, kalkitus- ja lannoitusohjeilla. Lähetä vähintään 0,5 l näyte oheisen näytesaatteen kanssa Mikkelin laboratorioomme osoitteella Eurofins Viljavuuspalvelu Oy, Asiakaspalautussopimus 601255, Graanintie 7, 50190 MIKKELI.

Lue lisää

Kattokasvualusta-analyysi

Eurofins Viljavuuspalvelun valikoimiin kuuluu myös kattokasvualustatutkimus erilaisten viherkattojen ja hulevesialueiden tarpeisiin. Tutkimus sisäsältää seuraavat analyysit: kuiva-aine, tilavuuspaino, hehkutushäviö, pH, johtokyky, liukoinen typpi, -fosfori, -kalium, vedenpidätyskyky, täysmärkäpaino ja kuivapaino. Lisäksi analyysiin voi tilata kasvualustan rakeisuuskäyrän, johon on saatavilla ohjearvoalueet intensiivisille ja ekstensiivisille kattokasvualustoille.

Lue lisää

Uutuustuotteet

Puristenesteanalyysi

Nopea puristenesteanalyysi (pH, johtokyky, NO3- ja NH4- N, K, Na, Ca, Mg, Cl, S, HCO3, P, Fe, Mn, Zn, B, Cu, Mo, Si). Analysoiva laboratorio Eurofins Agro, Wageningen, Hollanti. Tulokset 2 - 3 arkipäivässä. Oheisena englanninkielinen opastusvideo vesinäytteenotosta.

Lataa tiedosto Katso lisää

DisinfectorCheck

DisinfectorCheck-analyysin avulla voit valvoa kasvihuoneen kierrätysveden desinfioinnin tehokkuutta. Analyysissa mitataan bakteeri- ja sienipitoisuuksia desinfiointilaitteen molemmin puolin, Muistathan ottaa DisinfectorCheck-näytteet steriileihin pulloihin.

Lataa tiedosto

Laaja ravinne- ja kasvukuntotutkimus maanäytteille

Perinteiseen viljavuustutkimukseen verrattuna uusi maan NIR-analyysi antaa kemiallisten ja fysikaalisten ominaisuuksien lisäksi tietoa myös maan biologisista tekijöistä. Analyysitulokset sisältävät lisäksi enemmän tietoa kationien suhteista, maan vedenpidätyskyvystä, orgaanisen aineksen määrästä sekä laadusta ja hiilipitoisuudesta. Maan NIR-analyysit eivät nykyisellään korvaa tuttuja viljavuustutkimuksia, mutta niiden avulla saadaan lisätietoa, joka saattaa auttaa kasvultaan heikkojen lohkojen ongelmien ratkaisussa.

Katso lisää

PlantDoctor kasvitautien tunnistukseen

PlantDoctor-tutkimus etsii taudinaiheuttajia kasvin taustatietojen ja näkyvien kasvuhäiriöiden pohjalta. Analyysimenetelmät (esim. ELISA, DNA-analyysit) valitaan tapauskohtaisesti.

Lataa tiedosto

DNA Multiscan

Kasvilajikohtaisten taudinaiheuttajien ainutlaatuinen DNA-seulonta. Se ilmaisee pienimpienkin sienikasvustojen läsnäolon. Sen avulla saat ennakkovaroituksen ongelmista jo ennen kuin oireita alkaa edes näkyä kasveissa.

Lataa tiedosto